Passivt ESK föll i Märsta!

Foto: Kent Lundqvist

Ett passivt ESK Hockey föll i den så viktiga bortamatchen mot Wings HC i ATG Hockeyettan.

– Vi blev alldeles för puck tittande, gick bort oss i egen zon och över hela banan, konstaterar ESK-coachen Johan Jonsson.

ESK stod inte alls att känna igen i bortamatchen mot WHC. I den första perioden inleder laget trevande och det ger hemmalaget ett spelövertag och är också det lag som ligger närmast ett ledningsmål.

Foto: Kent Lundqvist

Allt eftersom så kommer ESK in i matchen och jämnar ut och tar över matchen i mitten av perioden. Det skapas också fem bra chanser att ta ledningen. Glenn Guttelvik skjuter utanför i bra läge, André Fredriksson i bra läge men avslutet går över, Niklas Rigelius friställd framför mål men Richard Mute räddar och så även returen av Guttelvik. Kort därefter så har Markus Johansson en projektil från sin backplats i stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

I stället för ESK ledning så är det hemmalaget som med 2,06 kvar att spela av perioden tar ledningen. Det är Johan Molin som hittar in i skottsektorn och prickskjuter in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten tappar ESK matchen helt och WHC kan bestämma matchbilden och gör det bra. Men det är ändå ESK som har den första chansen då Zebastian Bodini Schmitt i bra läge träffar insidan av stolpen och ut igen bakom nacken på Mutze med ett stenhårt avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet vänder och WHC utökar sin ledning till 2-0 där Modin är sist på pucken mot ett stilla stående ESK försvar. Hemmalaget har nu ESK nere i brygga och radar upp chanser att utöka sin ledning.

Foto: Kent Lundqvist

Men nästa puck i när har ESK då Robin Nilsson trycker in pucken bakom Mutze, men istället för mål så åker Bodini på en mycket-mycket tveksam utvisning för interferens på hemmakeepern.

Foto: Kent Lundqvist

ESK drar på sig två utvisningar till efter varandra och det kostar på såklart och med 17,13 spelat så gör hemmalaget 3-0 genom Otto Larsson.

Foto: Kent Lundqvist

ESK svarar dock omgående genom att reducera till 1-3 efter ett långt uppspel av William Swärd som hittar fram till Adam Lidström som trycker in ett välriktat och bra avslut som Mutze får se passera in i mål.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får med sig ett powerplay in i den tredje perioden med chans att få kontakt igen. Det hela slutar istället med att hemmalagets Matts Thielemann gör 4-1 i svansen på det fem mot fyra spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Då sprattlar ESK till och blir raka i sitt spel. Guttelvik reducerar till 2-4 efter en bra solo prestation och kort därefter gör Bodini Schmitt 3-4 med ett kanonskott och det var match igen då 3,24 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Det är också mycket nära att ESK kvitterar med dryga fem minuter spelat då Marcus Collin tar sig in på mål, men missar avslutet som går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Att det inte var ESKs match kvitteras ut kort därefter då man skall lyfta in en puck i offensiv zon och pucken tar i ansiktet på egen spelare och en omställning för hemmalaget och den sista ESK backen ramlar och ger Christian Blomqvist fritt fram att snyggt och prydligt trycka in 5-3.

Foto: Kent Lundqvist

ESK försöker att komma tillbaka, men då får man inte bjuda på målchanser som man gör med dryga sex minuter kvar att spela då man med pucken under kontroll ger bort pucken till Blomqvist som tackar och fastställer slutresultatet till 6-3.

– Vi spelar stundtals bra i spelet med puck, men spelet utan puck är inte alls bra och det kostar oss den här matchen. Det är inte alls samma energinivå i den här matchen som senast mot Väsby och det behövs om vi skall vinna matcher, säger ESK-coachen Johan Jonsson.

Wings HC – Enköpings SK 6-3 (1-0,2-1,3-2)

Skott: 44-29 (14-9,17-6,13-14)

Målen,
Period 1: 1-0 (17:54) Johan Molin.
Period 2: 2-0 (22:19) Johan Molin, 3-0 (37:13) Otto Larsson, 3-1 (38:05) Adam Lidström.
Period 3: 4-1 (42:01) Matts Thielemann, 4-2 (42:32) Glenn Guttelvik, 4-3 (43:24) Zebastian Bodini Schmitt, 5-3 (48:46) Christian Blomqvist, 6-3 (53:46) Christian Blomqvist.

Utvisningsminuter, Wings 4 min – ESK: 8 min
Publik: 218

Spelarbetyg ESK:


Zebastian Bodini Schmitt


Glenn Guttelvik


Adam Lidström

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar