Passivt FSK föll hemma mot Uppsala!

FSK föll tungt hemma mot Uppsala. Foto: Kent Lundqvist

Handbollsherrarna i Fjärdhundra förlorade hemma mot HK Uppsala i herrtrean med 25-28 och det var det kollektiva spelet som inte fungerade som det skulle.  

– Det var för dåligt i spelet i långa stunder av den här matchen som fäller oss, trots att det är det enda vi talar om inför, i halvtid och vid timeout, berättar en besviken FSK tränare Mattias Ahlin.

Matchen blir ganska mål snål inledningsvis med två lag som spelar trevande. Det är dock gästerna som hittar mer rätt inledningsvis. Allt eftersom så börjar det lossna för hemmalaget som kan ta över matchen med ett ganska bra spel.

Foto: Kent Lundqvist

Det är dock så att hemmalaget borde vara i ganska stor ledning om man ser till chanser och kvalificerade lägen, men HKU klamrar sig fast i matchen med bra skytte. Det är 10-8 till hemmalaget efter 20 minuter spelat och då blir det rörigt i FSK spelet. Som tur är så storspelar hemmalagets målvakt – Patrik Ekh och ger hemmalaget ledningen med 14-12 i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

Vad som händer i den andra halvleken kan bara tillskrivas bedrövlig fys, det som var helt okey i spelet i den första med små dippar blir en enda lång dipp i andra halvlek. Det blir nu spel utan någon som helst uppbyggnad eller hjälp av varandra och det passar gästerna ganska bra, dem vänder på matchen och har ledningen med 20-17.

Foto: Kent Lundqvist

Ekh svarar för en ny räcka fina parader och tar FSK tillbaka in i matchen igen och vips är det 20-21. Det blir nu ställningskrig i matchen, men det skulle bli ett mer lugnt spelande HKU som drar det längsta strået och kan avgöra i slutskedet med ett par enkla mål.

Foto: Kent Lundqvist

– VI blir alldeles för stressade här i slutet när vi kommer ikapp och skall avgöra matchen direkt. Det straffar HKU effektivt och tyvärr så förlorar vi en match som vi borde vinna, summerar Mattias

Fjärdhundra SK – HK Uppsala 25-28 (14-12)

Övriga resultat & matcher >>>

Lämna ett svar