Poäng för ESK i premiären.

Foto: Kent Lundqvist

ESK tappade greppet och ledningen två gånger om i premiären hemma mot det tippade topplaget Enskede IK.

Det blev en match med två ansikten när ESK tog emot EIK hemma i premiären av Herrtvåan. ESK hade ett fast grepp om händelserna i knappa timmen, men mattades och matchen tippade över till gästernas favör under den avslutande halvtimmen.

Foto: Kent Lundqvist

– Helhetsmässigt var väl oavgjort rättvist som det gestaltade sig i en bra fotbollsmatch. Enskede har sagt att de ska vinna serien och då är vi ju bra, säger ESK-tränaren Mikael Lindqvist

En som var riktigt spelsugen och presterade under de första 45 minuterna var nyförvärvet Danilo Al-Saed som gjorde livet surt för gästernas högerback. Redan i den 5:e minuten så var han framme och hotade vilket resulterade i en farlig vänsterhörna där Andreas ”Tosse” Larsson kommer i bra läge, men skjuter över.

Foto: Kent Lundqvist

Danilo skulle fortsätta att hota på sin kant och sätter in bollar i offensiv box, men tajmingen är lite si och så för medspelarna.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga kvarten spelad så spelar ESK riktigt bra och Haris Bajramovic skapar en bra chans där bollen är på väg över mållinjen. Izuchukwu Emeh jagar tillsammans med en back bollen och blir en smula för het när han trycker in bollen i mål och blir avblåst.

Foto: Kent Lundqvist

Två minuter senare så ringde det ändå. Emeh tar ett bra initiativ och bollen landar hos ”Tosse” som iskallt tar ned bollen med högerlåret och dunkar in bollen i mål med en kanon till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

EIK hade så här långt inte skapat något som kan kvalificeras som en målchans. Då ur ingenting så tar sig Bilal Mohammed loss på sin vänsterkant och sätter in bollen perfekt på en friställd Filip Sundberg som kvitterar till 1-1 bakom en chanslös Gustaf Persson i ESK målet.

Foto: Kent Lundqvist

Danilo jobbar sedan fram två bra chanser för ESK. Den första har Jonathan Häll, men Simon Graasvol i gästernas mål sträcker ut och räddar och sedan är det Micael Tuhkanen som har chansen, men avslutet stryker överliggaren.

Foto: Kent Lundqvist

Precis innan halvtidsvilan så tar Danilo en ny svängom med sin bevakare och nu tar han avslutet själv i stället för att söka medspelare i boxen och det blir lyckosamt för bollen går i mål till 2-1, otagbart för gästernas målvakt.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är mycket nöjd med första halvlek från vår sida. Vi gjorde det jättebra där och fick motståndarna att spela långt. Kunde ta bort deras anfallsförsök säkert.

Inledningen på den andra halvleken blir markant sämre än den första. Spelet förläggs på mittplan och det blir ganska händelsefattigt.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi tappade spelidén i andra halvlek och började spela som Enskede. Alla var inte riktigt där och det blev snurrigt ute på planen.

Med dryga timmen spelad så slarvar ESK i jobbet och det uppstår ett missförstånd i defensiven som bäddar för matchens nästa mål. Det är gästernas Fabakary Sanneh som trycker in 2-2 bakom Persson.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så tar EIK över och för spelet. Det blir ganska rörigt ett tag för hemmalaget som tvingas byta ut sin mittback – Joel Bernhardsson och det är mycket nära att gästernas Tobias Enhörning ger EIK ledningen när han får ett kanonläge mitt i boxen men trycker bollen över.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får lite bättre ordning i slutskedet av matchen och inbytte Jonathan Böckert får en jättechans att avgöra. Han tar sig in i ett fritt läge på en omställning, men avslutet går utanför och lagen får rättvist, sett till 90 minuter, med sig varsin poäng i premiären.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi hade svårt att försvara ledningen två gånger om. Man vill så klart alltid vinna men vi fick ändå med oss en poäng i premiären, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Enskede IK 2-2 (2-1)

Målen: 1-0 (18) Andreas Larsson, 1-1 (21) Filip Sundberg, 2-1 (41) Danilo Al-Saed, 2-2 (64) Fabakary Sanneh.

Varningar: 0-0

Spelarbetyg ESK:


Danilo Al-Saed


Ibat Younis


Martin Lönneberg

Lämna ett svar