Poäng i premiären!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Lokomotiv Grillby IBK tog en bra poäng hemma i premiären mot det tippade topplaget Alunda IBF.

– Vi inleder matchen starkast med bra tålamod och mycket bollinnehav, vi tar bra beslut över hela banan och bjuder inte Alunda på speciellt mycket, berättar Lokets spelande tränare – Emil Ekström.

Foto: Kent Lundqvist

Loket tar rättvist ledningen med 2-0 men sen tillåts Alunda att prestera i en kort sekvens, det resulterar i att dom reducerar och kvitterar till 2-2. Nyförvärvet Erik Isaksson skulle dock se till att Loket var i ledning med 3-2 när lagen gick till periodvila.

Foto: Kent Lundqvist

– Men känslan är att vi borde ha haft ledningen med 4 eller 5-1 efter första perioden.

I mellanakten tappar hemmalagets sitt spel och luras in i ett spel som böljade fram och tillbaka.

Foto: Kent Lundqvist

– Hawaii är inte spelformen vi är bäst på. Alunda vinner perioden rättvist med 2-0. Inför tredje pratar vi om att hitta tillbaka till spelet vi hade i första perioden och även att 3e perioden är vår starkaste period om man tittar på förra årets seriespel.

Loket spelar riktigt bra i 3e perioden där de åter igen värderar sina passningar och avslut.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi går upp till ledning med 5-4 men sista 8 minuterna tvingas vi rotera mycket på folk då vissa spelare har småskador som spökar. En tydlig studs hamnar hos en Alunda spelare som gör 5-5 men jag tycker att vi har den bästa chansen till ett avgörande när Kim drar ett stenhårt skott i insidan av stolpen med ca 2 minuter kvar.

I slutet får Loket en utvisning som gör det jobbigt för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

– Vår uppfattning är att vi ska ha frislag i sekvensen innan då Tobias Metzner får 3-4 slag på klubban innan han blir av med bollen och slår 1 slag tillbaka. Tobias åker ut och Alunda får avsluta med ett powerplay.

Loket kan dock ta matchen till förlängning. Där får Alunda spela powerplay i lite mer än 1 minut.

– Dom får riktigt bra snurr på det, radar upp chanser och tillslut hittar dom in med bollen i slottet och gör mål. Vi gör en riktigt bra match i sin helhet där vi vinner 2 perioder, en stark laginsats mot ett topptippat Alunda.

Foto: Kent Lundqvist

Med en starkt reducerad trupp så får 1 poäng ändå se som ett bra resultat för Loket i premiären.

– Vi har tyvärr en frånvarolista på spelare där Jakob Fertig, Erik Äng och Daniel Pärnebjörk (spelade 3e perioden med sina skador) är skadade, Dennis Brown jobbade, Micke Bodin och Kalle Nissén var även dom borta. Så med 6 spelare borta så tvingas vi till nya formationer där t.ex. Thomas kock får gå ner som back och Kim Johansson får spela center, vilket han aldrig tidigare har gjort. Både Kocken och Kim gör en fantastiskt bra match och likaså Casper Hjärtqvist som gjorde sin seriedebut med oss, säger Ekström som summerar:

– Vi valde att byta om alla skadade spelare så att inte Alunda skulle få ett mentalt övertag, 17 stycken ombytta utespelare sänder inte signaler om ett mentalt övertag och jag tror att det var ett bra beslut istället för att bara ha 11 ombytta. Vi är nöjda med 1 poäng och känner väl att det är ganska rättvist sett till matchbilden.

Lokomotiv Grillby IBK – Alunda IBF 5-6 (3-2,0-2,2-1,0-1)

Skott: 22-26 (7-9,7-2,8-1,0-1)

Målen,
Period 1: 1-0 (06:43) Kim Johansson, 2-0 (09:12) Kim Johansson, 2-1 (13:13) Hampus Andersson, 2-2 (13:23) Johannes Holm, 3-2 (14:19) Erik Isaksson.
Period 2: 3-3 (25:14) Filip Dahl, 3-4 (36:06) Viktor Blad.
Period 3: 4-4 (40:15) Tobias Metzner, 5-4 (43:14) Kim Johansson, 5-5 (55:27) Filip Dahl.
Period 4: 5-6 (61:26) Johannes Holm.

Utvisningar: 1x2min – 1x2min

Herrtvåan >>>

Lämna ett svar