Poäng i sexpoängsmatch för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Elvira räddade poäng i batalj: Enköpings SK fick med sig poäng från bortamatchen mot nästjumbon Hille IF i jakten på ett nytt kontrakt i Damettan.

– En riktig batalj där det var mycket hjärta från båda lagen, ett i mitt tycke rättvist resultat, menar ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Det var HIF som fick den bästa starten på matchen och kan också göra 1-0 genom Wilma Sjöberg efter dryga 10 minuter spelat. Det var ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

Med knappa 10 minuter spelat av den andra halvleken så kommer en viktig och nödvändig kvittering till 1-1 för ESK och det tillskrivs som självmål, men det är Elvira Gustafsson som skjuter från distans.

– Hemmalaget har första halvan av matchen, men vi samlar kraft och vänder andra halvan till våran favör och skapar ett hårt tryck på Hille. Elvira kvitterar också rättvist till 1-1. Vi har ett par bra lägen, samtidigt är Hille farliga då vi ligger högt och dem slår boll på ytan. Ett starkt nykomponerat mittlås i Josefin Holm & Maria Ekblad håller förtjänstfullt koll på detta. Elvira & Paramio i hop igen känns stabilt och gör ett jätte jobb, berättar ESK-tränaren som summerar våren:

– Våren har präglats av skador o övrig frånvaro och vi har tvingats laborera för mycket med uppställningen för att få stabilitet, trots detta har vi lyckats plocka 11 p på en dryg vårsäsong. 10-11p till kommer att behövas och vi skall mobilisera kraft så vi klarar det till höstsäsongen. Nu fyra veckor utan kollektiv träning, Sommarens egenträning kommer bli avgörande om vi skall lyckas!

Hille IF – Enköpings SK 1-1 (1-0)

Målskyttar SIF: 1-0 (14) Wilma Sjöberg, 1-1 (54) Elvira Gustafsson.

Lämna ett svar