Premiär i Hockeytrean och Bålstas Jaromir Jagr gör comeback.

Bålsta HC anno 2019. Foto: Kent Lundqvist

Ett spännande Bålsta HC spelar ikväll premiär hemma i Hockeytrean mot IFK Österåker.

Det är med ett till stora delar helt nygammalt lag och en ny tränare i Micke Trång som BHC öppnar en ny säsong i Hockeytrean med premiär hemma mot Österåker. Förberedelserna har inte varit optimala, men man är på rätt väg.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har bara varit igång som grupp i fyra veckor av olika anledningar så det är lite som inte fallit på plats ännu, men vi är på god väg, berättar nye-tränaren Micke Trång.

BHC har av förklarliga själ inte matchat något inför premiären men har hunnit lägga en grund för att få en bra start på den nya säsongen som nykomlingar i Hockeytrean.

– Vi har lagt mycket tid på grunderna med tajming och passningsspelet. Det är liksom det som ändå är grunden för alla typer av spel med puck. Klart att vi lagt tid på spelet utan puck också, men det känns som en enklare del att komma igång med.

Foto: Kent Lundqvist

Tre spelare har gjort 945 matcher i Bålsta HC!
Laget består av en salig blandning men framför allt en hel del rutin som återansluter i truppen. Tillbaka är 945 matcher i Bålsta HC – Stefan Forsberg (323), Robert Stenberg (313) och Bålstas ”Jaromir Jagr” – Michael Carlsson med 309 matcher på kontot och 360 poäng! Dessa kommer garanterat att bjuda på underhållning.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, vi har fått en skön åldersstruktur på truppen med ungt blandat med rutin. Inte bara det, vi har en hel del nya spelare som anslutit utifrån och vi har dörren öppen för några till också vilket bäddar för en kul och spännande säsong.

Foto: Kent Lundqvist

Vilka blir topplag?

– Jag är säker på Tierp som verkar satsa och har visat på försäsongen att de är bra. Annars så är det väl ganska ovisst.

Foto: Kent Lundqvist

Vad kan vi och ni förvänta er av säsongen?

– Vi skall ha kul och tävla. Det är omöjligt att sitta här nu och säga att vi skall prestera och landa i toppen av serien. Det får hel enkelt växa fram, men helt klart så är det ingen i klubben som förväntar sig att i skall studsa tillbaka i år. Vi får se detta året som en omstart med ett nybygge för framtiden, men det är klart att alla killarna kommer att vilja vinna alla matcher denna säsong – de känns redo för att tävla, avslutar BHC-tränaren.

Matchstart: Bålsta HC vs IFK Österåker, Hockeytrean, Omg.1.
20:00 i Bålsta Ishall.

Hockeytrean >>>

Lämna ett svar