Premiärseger för Håbo FF!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Håbo FF vann premiären i Herrfyran borta mot Månkarbo IF.

– Kanske inte den typiska 0-1 segern på bortaplan. Vi dominerar matchen i 80 minuter och borde gjort 2-3 mål till. Men lite ringrost och ovana med naturgräs gör att flera tekniska moment inte var på topp, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

HFF börjar matchen bra och skapar en målchans redan efter 90 sekunder. Hemmalaget MIF ligger lågt och sätter knappt press utan är bekväma med att täcka ytor och var beredda på att kontra.

– Vi hanterar den matchbilden väl och utnyttjar MIFs passiviteten genom att ta fram bollen i ytor för att attrahera press och få öppningar.

Det leder också till flera chanser där Gabriel ”Gabbe” är närmast, men får inte riktigt till avsluten. Kristoffer ”Krippa” Kindström och Karl ”Kalle” Lindqvist testar också MIF-målvakten från distans utan att riktigt hota.

– En bit in i halvleken har vi en sämre period och MIF får flera hörnor på rad, vi lyckas ta bort dom flesta, en boll dimper ner till fel ben som kan peta bollen mot mål, men som tur är har vi ”Krippa” placerad vid stolpen för att ta undan.

HFF agerar nu lite ängsliga och det gör att laget spelar lite för ovårdat och tappar boll centralt som hemmalaget kan ta fram och attackera HFF som är oorganiserade. Det leder till ett friläge där Emil Ravfalk gör en bra räddning. HFF vaknar sedan till och tar tillbaka kommandot halvleken ut.

– Det märks att det är två matchovana lag och en värme som gör att halvlekens slut blir tempofattig och två utdragna lag.

I andra halvlek går HFF ut och är lite mer framåtlutade och trycker på lite högre upp. Nu är det nästan spel på en planhalva. Ett mål ligger i luften.

– Vi är nära två gånger om på hörna och är så när igenom för att få det öppna läget.

Det dröjer tills HFF vinner ett av 1000?! uppspel i andra halvlek! ”Gabbe” får driva bollen rättvänd och hittar en fristående ”Krippa” med en genomskärare och ensam med målvakten spelar han bollen osjälviskt i sidled till Jonathan ”Junior” Sjögren som bredsidar in bollen i öppet mål till 0-1 med en knapp halvtimme kvar att spela.

– Vi förvänta oss en liten uppryckning av MIF, men den uteblev. Backlinjen och mittfältet fortsätter vinna bollar och vi kan gång på gång fortsätta anfalla.

MIF verkar helt slut och har inget förutom långa bollar att hota med. Under den här perioden gör HFF fyra byten och det ger en bra injektion i laget för att fortsätta dominera matchen, men något mer mål faller inte.

– Det som i slutändan avgör matchen är nog ett kollektivt arbete och ett grundspel som gör att vi får matchen dit vi vill. Alla spelare från Emil (Ravfalk) i mål till Anton (Sjögren) som byts in sista kvarten gör ett helhjärtat arbete och det är det viktigaste när inte är allt annat är 100 %. Vill lyfta fram Joakim Törnquist som kom tillbaka till oss i år efter ett år i div.7. Han gör ett otroligt bra jobb matchen igenom och är vår främste spelare, avslutar HFF-tränaren.

Månkarbo IF – Håbo FF 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (62) Jonathan Sjögren.

Varningar: 1-3
Publik: 49

Lämna ett svar