Premiärseger för Håbo FF!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF F05 fick en smakstart på säsongen när man besegrade Vaksala SK på bortaplan i premiären.

Det skulle dock starta en smula trevande för HFF mot ett betydligt piggare VSK.

– Helt klart Vaksala som börjar bäst och stressar oss, men sedan växer vi in i matchen, berättar HFF-tränaren Fredrik Wilhelmsson.

Efter ett tag så släpper HFF axlarna och börjar spela ut och då tar man också över mycket av spelet. Hemmalaget får ägna sig mer åt kontringsspel och har också en jättechans med ett friläge, men missar. Håbo har också chanser att ta ledningen, men närmare än ett stolpskott kommer laget inte vilket ger 0-0 när lagen tar halvtidsvila.

I andra halvlek är det återigen lite sömnig inledning av HFF vilket ger hemmalaget ett litet spelövertag och ur det kommer en sylvass hörna som sånär resulterar. Sedan tar Håbo över igen och tar sikte på hemmalagets mål.  Det skulle till slut också ge utdelning i den 70:e matchminuten. Efter bra spel så tar sig HFF igenom och på en målvaktsretur kan Isabell Frykman trycka in returen till 0-1.

Efter målet så tar HFF över matchen, men målchanserna är lika fördelade. VSK har två frilägen som man missar och HFF har ett avslut i ribban och ett missat friläge. Matchen slutar med en skön premiärseger för HFF.

– Vi gör en väldigt bra match med hög press, bra närkamper och fint spel över hela banan.  En riktigt bra andra halvlek bäddar för en skön lagseger, avslutar HFF-tränaren.

Vaksala SK – Håbo FF 0-1 (0-0)

Målen, 0-1 (70) Isabell Frykman.

Lämna ett svar