Promenad i parken för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings IBK hade inga som helst problem att vinna hemma mot Almunge IK i Herrtrean.

Det blev en odramatisk tillställning under senkvällen av onsdagen när EIBK tog emot AIK. Det var hemmalaget från minut 1 till minut 60. Efter en stark inledning så var det dock AIK som gjorde matchens första mål när Oskar Norrström kontrar in 0-1 med 4,09 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

– En ganska väntad matchbild där vi ville ligga högt i pressen och då får man räkna med att det kan komma en och annan omställning, medger EIBK-tränaren Andreas Olofsson.

Det skulle hemmalaget skaka av tämligen omgående och själva börja ta betalt för sitt stora spelövertag. 1-1 genom Timothy Westlund framspelad av en spelsugen Linus Sjöqvist. 2-1 kommer efter en bollstöld av Linus och snygg framspelning av Lino Montin till Timothy.

Foto: Kent Lundqvist

Nu rullar det på för EIBK som verkligen i underkant går till periodvila i ledning med 5-1 och för det skall AIK tacka sin målvakt – Joakim Stenskog.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten blev något av ett inferno av dåliga beslut och ofokuserat av hemmalaget. Det blev rent ut sagt en kass period bortsett från sista fyra minuterna. Det var då ledning med 6-3 för hemmalaget efter mål av Simon Äng.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen var mer än godkänd med bra rull på bollen med adresserade passningar och kliniska avslut vilket gav 8-3 efter mål av Peter Eriksson-Ahlin och Äng. När lagen gick till periodvila.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan William Thuuri krutar in en häxpipa från högerkanten upp i taket bakom Stenskog till 9-3 var matchen spikad.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden blir ganska ointressant och en resa mot slutsignalen. Det gjordes hela 8 mål till i matchen fördelade 5-3 där Albin Pettersson bjöd på en delikatess när han ”Zorrar” in 13-6, men lite smolk i bägaren var att hemmalaget släpper in några helt onödiga bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Trist faktiskt att vi skall bjuda på hälften av deras mål. Annars så är det en bra förstaperiod där vi spelar med bra närvaro och högt deltagande, sedan blev det sämre och sämst i andra och tredje. Vi blixtrar till ibland med bra spel och fokuserade initiativ, men som helhet borde vi gjort det lite bättre. Bra med tre poäng, det är ju trots allt en sen onsdagskväll, avslutar Olofsson.

Enköpings IBK – Almunge IK 14-6 (5-1,3-2,6-3)

Skott: 39-25 (14-6,10-11,15-8)

Målen EIBK: Linus Sjöquist 4, Simon Äng 3, Timothy Westlund 2, Alfred Eriksson, Peter Eriksson-Ahlin, William Thuuri, Oscar Edbom, Albin Pettersson.

Utvisningar: 1x2min +10min – 1x2min
Publik: 77

Spelarbetyg EIBK


Linus Sjöquist


Simon Äng


Timothy Westlund

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar