Raset på Östhammars IP!

Foto: Kent Lundqvist

Mental krasch – Håbo FF fick inkassera en ny brakförlust i Damtrean.

– Vi fick det svårt mot ett bra lag, men det får ändå inte se ut som det gör i andra halvlek, menar HFF-tränare Janne Petersson.

Det var på förhand en svår uppgift för HFF borta mot tabelltrean Östhammars SK och inte blev det bättre av att man kom till start med endast fåtalet seniorspelare.

– Vi kom till spel med 4 seniorer och 11 juniorer många fick spela på väldigt ovana positioner. Man slet på var och en men jobbade inte som ett lag, då blir det svårt att spela ett lagspel.

HFF var under med 0-2 efter 45 spelade minuter, men fick till en tidig reducering till 1-2 tidigt i den andra halvleken och ett hopp tändes. Det slocknade dock omgående.

– Vi gjorde 2-1 direkt i inledningen av andra sen direkt efter avspark så gör vi ett jättemisstag och luften går återigen ur oss helt när dem gör 3-1.

Nu började det stora raset för 20 minuter senare var det hela 10-1 till hemmalaget. När slutsignalen ljuder så är det 13-1.

– Matchen är en mental krasch.

Tränare Petersson var inte nöjd med speciellt mycket och underlaget var en av parametrarna som HFF inte klarade av att hantera.

– Det pinsamma är den så kallade fotbollsplanen som matchen spelades på i Upplands högsta damserie, egentligen skulle passa bättre som potatisåker. Gick ej att bedriva passningsspel på men Östhammar slog långbollar och rann igenom gång på gång, behärskade underlaget bättre än oss.

Vad tar ni med er från en match som denna?

– Hoppas att de yngre tjejerna inte gräver ned sig utan glömmer detta snabbt och tar nya tag. Jag hoppas att seniortjejerna tar sig i kragen och att vi glömmer den här jobbiga våren som har varit så jobbig med skador ,sjukdomar och elände så vi kan visa i höst att vi faktiskt är ett bra fotbollslag i grund och botten, säger HFF-tränaren som avslutar:

– Nu handlar det om att plocka fram lite jävlar anamma och visa vad vi går för. Plus idag till, kanske låter konstigt, målvakten Tyra Westerlund som lämnades med friläge efter friläge och Alva Carlsson som slet på. Ska försöka glömma detta snabbt och blicka framåt.

Östhammars SK – Håbo FF 13-1 (2-0)

Målskytt HFF: Celina Johansson.

Varningar: 0-0
Publik: 71

Lämna ett svar