Resan mot ett historiskt JVM Guld!

Förbundskapten Magnus Hävelid. Foto: Privat

Förbundskapten Magnus & assisterande Niclas Hävelid från Enköping tillsammans med det Svenska Team 18 har gjort det som ingen annan gjort tidigare – Vunnit JVM Guld.

– Det har varit en speciell resa över tre år tillsammans med det här fantastiska laget som hela tiden utvecklats positivt. Inför den här VM turnering så har vi gjort en hel del som varit bra och gav oss ett gott självförtroende inför den sista samlingen tre veckor innan det hela startade, berättar Förbundskaptenen Magnus Hävelid

Hur var resan in till VM turneringen?

– Vi fick ihop gruppen bra och gjorde bra saker på vägen innan turneringen med träningarna och de förberedande matchandet, vi fick med oss en bra känsla in i turneringen där vi själva såg oss som en underdog som kunde slå alla andra länder även om vi visste att USA skulle bli den svåraste utmaningen.

Hur tycker du att ni fick till det fram till finalen?

-Tycker att vi fick till det bra och spelet och formen blev bara bättre och bättre. Det ena gav det andra och vi fick med oss en bra känsla in i finalspelet och med den där turen som ett bra lag har kunde vi också med ett gott självförtroende växla upp när det behövdes och vinna den tuffa semifinalen mot Kanada.

Hur är känslan av att vara historisk guldvinnare?

– Det är ju en bra känsla såklart och riktigt kul för alla inblandade som nu visat att det går, det här var inte bara viktigt och bra för oss utan även för framtiden. En skön känsla att vinna guld såklart.

Vad säger du om Bålstasonen – Albert Lyckåsen och hans resa med truppen/laget?

– En bra kille och spelare. Är en gedigen och bra back som var en tillgång för truppen och laget. Han visste innan vi samlades att vi var 8 backar på plats och en skulle bort. Han hanterade det bra och visade verkligen att han skulle ha platsen inför VM. Under VM spelet så växte han med uppgiften och när han fick chansen så tog han den och gjorde det riktigt bra.

Hur firade ni guldet?

– Vi gjorde faktiskt inget speciellt. Det blev en sen middag tillsammans och så sög vi på den här karamellen tillsammans och njöt av stunden, avslutar Förbundskapten – Magnus Hävelid.

Fakta Sverige Team 18:
Förbundskapten: Magnus Hävelid
Assisterande: Niclas Hävelid, Anders Lundberg, Martin Dahlin.
Teammanager: Peter Lindström

Gruppspel: tre vinster och en förlust.
USA 1-6, Lettland 5-2, Slovakien 5-1, Ryssland 3-0.
Slutspel:
Kvartsfinal: Tjeckien 4-2
Semifinal: Kanada 4-3
Final: Ryssland 4-3 (Sudden)

Sveriges Guld trupp >>>

Lämna ett svar