Sagström avancerar i U.S. Women’s Open 2020!

Foto: Privat

LPGA Golf: En ny stabil runda av Madelene Sagström gör att hon nu tar in på toppen i U.S. Women’s Open.

Man skall ha klart för sig att banan som tjejerna genomför finalspelet av US Open är en grym utmaning, bara tre av 66 kvarvarande gick under par på lördagens ”moving day”.

Madelene fick en mardrömsstart med tre bogeys på de första 4:a hålen och var helt plötsligt väldigt avlägsen en topplacering i tävlingen. Men vi som följt henne över tid vet att vid sådan här tillfällen så brukar hon höja sig och ta tag i det hela igen. Så blev det även denna gång.

Madelene avslutar första 9:e med fyra par och en bra och skön birdie, nu var det +5. Hon fortsatte att gå för det och gav sig verkligen chansen under de avslutande 9:e hålen. Med en bogey, sex par och två bra birdies så snyggade hon till dagen och gick runt på bra 71 slag vilket ger +4 på totalen och en delad 25:e plats.

Hål 10:e svalde stackars Grant.

Hela fem svenskor är topp 25 i tävlingen och tre amatörer är topp 20. Det ger eko i kulisserna, man talar om den nya svenska gyllene vågen/generationen. En av dem – Linn Grant gick ut som ensam tvåa i tävlingen. Efter två gånger 69 slag skulle hon vara med och slåss om US Open-titeln.

Inledningen blev dock trevande med 2 bogeys och ett par, men det som verkligen ställde till det för stackars Grant var hål 10:e. Inspelet landar vänster om green och rullar ned i vattnet. Efter dropp med pliktslag så upprepar det sig, slaget hittar inte green och rullar ned i vattnet igen och hon gör +4 på hålet. Det stannar på +3 och en delad 19:e plats inför finaldagen.

De två andra amatörerna – Ingrid Lindblad och Maja Stark är på en delad 15:e plats med +2.

Övriga svenskor: Linnea Ström +4, Anna Nordqvist +6, Pernilla Lindberg +6,
Missade Cutten: Beatrice Wallin,  Caroline Hedwall, Frida Kinhult .

Lämna ett svar