Sagström bästa svenska i Minnesota!

Foto: Göran Söderqvist

Bra finaldag – Madelene Sagström fick till det under sista dagen på Hazeltine National Golf Club i Chaska (Minnesota) där KPMG Womens PGA Championship avgjordes.

Madelene kom till Minnesota med en accelererande formkurva och två topp 10 placeringar på de tre senaste tävlingarna på LPGA Touren. Men på KPMG Womens PGA Championship på Hazeltine National Golf Club i Chaska fick hon bekänna färg.

Banan anses vara en av de bästa i USA och är otroligt svårspelad vilket de flesta fick erfara under de två inledande rundorna där cutten stannade på hela +4! Det var precis vad Madelene mäktade med och tog sig till finalspel med minsta möjliga marginal efter en bra birdie på det 16:e spel-hålet för dagen.

Finalspelet blev stabilare och bättre för Madelene som dock fick rädda en hygglig score med en snygg eagle på hål 15 vilket gav +2 för dagen och +6 på totalen. Under finaldagen så gick Madelene mycket stark och stabilt. -1 för dagen vilket förde henne upp på en 48:e plats vilket var det bästa svenska resultatet i tävlingen.

Vann tävlingen gjorde Hannah Green från Australien, hon tog sin första seger på LPGA Touren med imponerande -9 vilket var 1 slag bättre än tvåan Sung Hyun Park från SydKorea.

Övriga svenskor: Caroline Hedwall +5, Pernilla Lindberg +7, Linnea Ström MC, Dani Holmqvist MC,  Louise Ridderström MC, Anna Nordqvist MC.

Lämna ett svar