Sagström föll tillbaka på Hawaii!

Foto: Göran Söderqvist

En svårspelad ”Moving day” gjorde att Madelene Sagström tappade på toppen i LPGA tävlingen Lotte Championship.

På Ko Olina GC (Oahu, Hawaii) spelas LPGA tävlingen Lotte Championship och under den så kallade ”Moving day” så var det svårspelat i den tuffa vinden för alla och så även för Madelene Sagström.

Madelene fick dock en bra start på inledning av den tredje rundan då hon rullar i en snygg birdie på hål 1. Men sedan gick det tyvärr sämre och när fyra hål är spelade så har hon tappat 3 slag efter tre raka bogeys. En ny skön och välbehövlig birdie på hål 5 gav dock nytt hopp om ett nytt bra resultat. Tyvärr så gör hon +2 på de avslutande hålen av utvändan och vänder på totalt -4.

Det var många som hade det jobbigt under denna runda och inte många lyckades hitta röda siffror. På hemvändan blev det stabilare spel och Madelene hittar 7 par och en bra birdie, men även en sur bogey som gör att hon stannar på -4 och en delad 29:e plats inför finaldagen.

Leder tävlingen gör titelförsvarande Kanadensiskan Brooke M Hendersen och Amerikanskan Nelly Korda som var några av få som hittade röda siffror under rundan och är på -14 inför finaldagen.

Övriga svenskor: Pernilla Lindberg -1, Linnea Ström (MC), Jenny Haglund (MC), Louise Ridderström (MC), Dani Holmqvist (MC).

Lämna ett svar