Sagström missade finalspelet!

Foto: Göran Söderqvist

Madelene Sagström missade finalspelet av LPGA Mediheal Championship med ett slag – Bogey på 18:e spel-hålet blev avgörande.

Det blev inte 4:e raka finalspelet på LPGA touren för Madelene. Det var bäddat för en finalplats men med ett ynka slag blev det istället hemresa för henne.

Det var tyvärr för svajigt i spelet för att det skulle gå vägen. Det startade stabilt och bra med fem raka par med mersmak innan hon rullade i en bra birdie på dagens 6:e hål. Det följde hon tyvärr upp med en bogey och två par vilket gav +1 när det vände hemåt.

Det var ett resultat som med bredd marginal skulle ta henne till final spel och det startar också bra på hemvägen med par och en birdie. Nu var det verkligen bäddat för en framskjuten placering och finalspel med par på totalen, det skulle behövas +3 för finalspel. Inför det 18:e spel-hålet för dagen så hade Madelene tyvärr tappat till just +3 och det skulle komma att bli en nagelbitare. Par och hon var i finalspel, men istället kommer en sur bogey och hon får packa och åka hem istället för att spela sitt fjärde raka finalspel.

Bästa Svenska på den första rundan var Louise Ridderström med -4 och en delad 9:e plats. Leder tävlingen gör Sydkoreanska So Yeon Ryu på -7.

Övriga svenskor: Pernilla Lindberg +1, Linnea Ström +3, Jenny Haglund (MC), Dani Holmqvist (MC), Anna Nordqvist (MC).

Lämna ett svar