Sagström nöjd med spelet!

Foto: Privat

Madelene Sagström lämnade Kingsmill Championship med en god känsla och ett helt okey resultat.

– Jag fick ett bra svar och kvitto på att jag jobbat både bra och rätt under mitt uppehåll inför den här tävlingen, berättar Madelene Sagström.

Efter två dagars spel, som lovade mer än vad scoren visade gick Madelene ut och höll ihop spelet mycket bra under den tredje och sista rundan, den blev bara tre pga. det dåliga vädret.

– Ja, det var bedrövligt svårt där ute med ovädret som ställde till det för tävlingsarrangörerna, berättar Madelene.

På den första nio hålen visade Madelene att hon är på rätt väg med sin golf. 7 par rullades i kopp och två snygga birdies vilket gav -4 på scoren inför de sista nio hålen.

– Jag kände att jag hanterade vädret och spelet på ett bra sätt och jag gav mig så många bra chanser på green, konstaterade Madelene.

Hem vändan blev bra den också, men nu dök det tyvärr upp ett par bogeys som gjorde att Madelene inte fick scoren att hitta så lågt som ändå spelet lovade. Hon stannar på totalt -3 och det var röda fina siffror som kunde varit mer.

– Ja, jag gav ”som sagt” mig själv många bra chanser på green, men tyvärr så hittade jag inte tempot i puttningen som normalt är en av mina starkare sidor i spelet.  Jag är ändå nöjd med spelet som är det bästa på länge och jag kvitterar ut att jag är på rätt väg, menar Madelene.

Nu väntar två intensiva veckor för Madelene inför ett av de stora målen för året – US Open i Alabama.

– Jag är på väg nu för att spela LPGA Volvik Championship på Travis Pointe Country Club innan US Open nästa vecka. Jag hoppas och tror att spelet kommer att tagit ytterligare steg efter denna tävling, avslutar Madelene.

Vann tävlingen gjorde Thailändska Ariya Jutanugarn på -14. Bästa svenska var en på nytt född Anna Nordqvist som gjorde -8 och landade på en topp10 plats.

Övriga svenskor som startar: Dani Holmqvist -6, Pernilla Lindberg -2, Martina Edberg +7, Camilla Lennarth +8.

 

Läs också:
Inför med Madelene Sagström >>>

Hygglig start för Madelene >>>

Lämna ett svar