”Sämsta tänkbara beslutet”

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK konstaterar att beslutet gällande premiären och seriespelet i div.2 var det sämsta tänkbara på många plan.

– Vi tycker som dom flesta lagen i den här, det sämsta tänkbara beslutet att ta. Vi hade hellre spelat serien som första alternativen, med början i maj precis som i div.1, köra dubbla matcher sommaren igenom ända till hösten, berättar FBK-tränaren Alexander Alan.

Även i FBK pekar man på helheten som en av orsakerna till att det inte är det bästa alternativet.

– Våra matcher drar inte så mycket publik förutom derbyt kanske. Det här sätter alla i en jobbig sits, speciellt ekonomiskt för Föreningarna.

Hur kommer ni att fortsätta jobba med era förberedelser?

– Det mindre lustiga är att vi får skapa egna turneringar eller träningsmatcher mot samma motstånd enligt schema, men inte kalla det för tävlingsmatcher. Vi kommer hur som helst hålla igång med träningar och matchande, säger FBK-tränaren som fortsätter:

– Vi ska se till att passa på och ha roligt under dessa tider, det är ju trots allt fotboll vi håller på med. Hur än besluten fastställs så måste vi fortsätta göra det vi älskar. Vi har fått förfrågan att gå med i en sådan träningsserie, men vi har tackat nej. Det var en serie med blandade lag från södra och norra Svealand som kan komma att se ut så här: Newroz, Kungsängen, Tyresö, ESK, Kungsängen, Karlberg,Österåker och Lidingö.

 

Lämna ett svar