Sargat Bålsta skrällde!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC som säkrat kontraktet i Herrfyran stod för en mindre skräll borta mot tabellfemman IS Saga.

– Inför match var vi väldigt få personer med några skador osv… Det stod mellan WO eller så spelar vi, vi valde att spela. Vi sa inför matchen att vi bara ska ha kul oavsett vad det står på tavlan, berättar Fredric Elofsson.

BFBC fick lite av en drömstart och det energipåslag som behövdes för att göra match av detta trots så få spelare som 8 spelare och en målvakt. Redan efter 1,32 gör Philip Durling 0-1. Det blev dock till 1-1 när lagen gick till periodvila.

I mellanakten så är det hemmalaget som rivstartar och gör 2-1 genom Simon Erlandsson redan efter 20 sekunder. Bålsta vänder dock på steken igen och leder med 3-2 efter nål av Martin Larsson och Martin Aastrup. Saga kunde kvittera den ledningen genom Robin Jakobsson.

Sedan trampade Bålsta gasen i botten och är i ledning med 6-3 inför den tredje och sista perioden. Hemmalaget får återigen en bra start och målar redan efter 41 sekunder genom Jakobsson. Hemmalaget jagade sedan förnyad kontakt, men Bålsta håller undan och tar sin tredje raka seger.

– Det som avgjorde allt var nog att vi hade en plan genom hela matchen, som vi höll, och hade bra skärpa i avsluten. Sen hade dom nog mycket respekt för oss när vi tog ledningen med 1-0, avslutar Elofsson.IS Saga – Bålsta FBC 4-6 (1-1,2-5,1-0)

Målskytt BFBC: Philip Durling, Martin Larsson 2, Martin Aastrup, Oliwer Ranniste, Kim Johansson.

Utvisningar: 3×2+1x5min – 2x2min

Herrfyran >>>

Lämna ett svar