Säsongens bästa insats räckte inte för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK gjorde sin bästa insats för säsongen i den 5:e omgången av Damettan borta mot obesegrade Ljusdals IF, men det räckte ändå inte till poäng.

– Svårt att sätta ord på matchen, vi gör säsongens bästa insats och håller absolut jämna steg mot ett väldigt bra motstånd, ändå torsk med 0-3, suckar ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Det startar dock illa för ESK som reser sig och jämnar ut spelet.

– Vi släpper in 0-1 efter 5 minuter, en inkast variant där vi tappar markering för lätt. Vi reser oss och skapar 2-3 riktigt bra lägen att utjämna, men skärpan saknas för att det skall resultera. Halvleken är spelmässigt jämn och goda förhoppningar att vända konstaterar vi i halvtid.

Andra halvlek startar även den illa för ESK som inte alls har någon medstuds med sig.

– Vi straffas vi åter igen tidigt. De slår in en retur till 2-0 efter en strålande räddning från Jonna (Böckert), där måste vi vara först…

ESK flyttar upp positionerna för en reducering, men åker istället på en omställning i slutet och hemmalagets Matilda Wennberg kan fastställa slutresultatet till 3-0.

– Tycker trots detta att vi börjar hitta positionerna bättre och det är små marginaler mellan vinst och förlust. Vi behöver bli effektivare i sista tredjedelen och ta vara på chanserna samt generellt vara mer desperata i försvarsarbetet över hela planen, summerar Karlsson.

Ljusdals IF – Enköpings SK 3-0 (1-0)

Målen, 1-0 (4) Johanna Forsberg, 2-0 (50) Frieindoyne Tewoldemedhin Bahta, 3-0 (85) Matilda Wennberg.

Varningar: 0-1
Publik: 194

Lämna ett svar