Seger för EIBK – igen!

Foto: Kent Lundqvist

Innebandy: Enköpings IBK tog andra raka segern mot div.1 laget Sala Silverstaden IBK.

Bortamatchen mot Sala startar ganska lika som matchen förra veckan mot Sala IBK.

– Vi är lite fega när vi vill köra på kontringar och blir stressade när vi har bollen då Sala pressar hårt på våra backar, berättar Louise Andersson som fortsatt är skadad (knä).

Det skulle ändå vara EIBK som gör det första målet i matchen. Felicia Karlsson slår en fin boll in framför Salas mål där Julia Brundell är först på den, gör en snurr fint och sätter 0-1.

– I periodvilan pratade vi mycket om vårat försvarsspel och att våga hålla i bollen mer, Sala är ett duktigt lag som har extremt mycket rörelse.

I andra perioden spelar EIBK mycket bättre, då är det lika mycket bollinnehav av båda lagen. Båda lagen har många lägen.

– Vi sätter inte våra chanser samt att Felicia Wängberg i mål gör ett jättejobb.

Efter halva perioden spelad så bryter Elsa Zetterberg (en spelare från de egna leden) bollen på mittplan och använder sin fart och kan göra sitt första mål i damlaget när hon ökar på till ledning med 2-0 som står sig perioden ut.

– Inför den tredje perioden pratar vi om att fortsätta som vi gör, vi vågar hålla mycket boll och Sala spelar ett tydligt man – man spel där vi pratar om att verkligen våga försöka kliva runt sin bevakare.

5 minuter in i 3e perioden gör Linnea Linberg 0-3 efter mycket kamp framför mål assisterad av Ida Nyholm. Efter 10 minuter spelad så gör sala 1-3 och 2-3 inom loppet av 1 minut.

– Vi pratar om att lugna ner spelet och inte bli stressade av detta. Vi lyckas hålla undan och vinna matchen med 3-2. Tycker tjejerna steppar upp dem två sista perioderna och spelar riktigt bra. Felicia Karlsson fick matchens lirare då hon gör ett jättebra jobb på sin backposition. Tycker alla kämpade jättebra, även ett plus till Elsa Zetterberg som kommer upp från flicklaget och möter ett div 1 lag och gör det jättebra, avslutar Andersson.

Sala Silverstaden – Enköpings IBK 2-3 (0-1,0-1,2-1)

Målskyttar EIBK: 0-1 Julia Brundell, 0-2 Elsa Zetterberg, 0-3 Linnea Linberg.

Lämna ett svar