Sekunddrama när EHF säkrade en kvalplats!

Anton Lindblom 13 mål. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF säkrade minst en plats i kvalet till div.1 efter att ha kryssat borta mot tabelltrean HK eRPing.

– En match med många ansikten och där vi turades om att vara i förarsätet, berättar EHF tränaren Anders Skogäng. Ser man över sextio minuter var resultatet kanske rättvist men med det spel vi presterade andra halvan av andra halvlek känns det surt.

Det skulle ”som sagt” blir en jämn match där lagen följdes åt. Men det var nog ändå EHF som var laget som satt i förarsätet och hemmalaget fick jaga. Ett visst övertag var det vid ett par tillfällen där EHF ledde med tex 10-7 med dryga kvarten spelad och det var fortsatt 3 bollar upp för EHF med 6,53 kvar att spela, men hemmalaget lyckades jobba sig ikapp och det var likaläge 17 när lagen gick till halvtidsvila.

I den andra halvleken ar det hemmalagets tur att vara i ledning mestadels, men aldrig med mer än 2 bollar. När det skulle avgöras i slutskedet blev det till ett riktigt sekunddrama. Med 54 sekunder kvar göra Max Rydstedt 30-31, hemmalaget kvitterar med 27 sekunder kvar att spela. Avkast och EHF lyckas ändå återta ledningen då Anton Lindblom gör sitt 13:e mål i matchen med 15 sekunder kvar, men återigen lyckas hemmalaget kvittera ledningen med endast 5 sekunder kvar att spela av matchen.

– Vi skaffar oss ett bra läge att spela hem matchen men vi blir stressad och drar på oss tekniska fel i slutet när eRPing tar punkt på Anton vilket blir avgörande. Skönt att vi tar poäng och säkrar andraplatsen men det hade varit klart roligare att vinna matchen., summerar Skogäng.

Bildresultat för aros auto enköping logga

HK eRPing – Enköpings HF 32-32 (17-17)

Målskyttar EHF: Anton Lindblom 13, Max Rydstedt 5, Adam Skogäng 4, Erik Widén 3, Mattias Johansson 2, Max Österman 2, Gustav Odeheim 2, Joel Eneroth-Ädel.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar