Sekunddrama när EHF vann.

Foto: Kent Lundqvist

F19 i Enköpings HF stod för en stark insats när laget vann borta mot Hammarby IF efter ett riktigt sekunddrama och säkrade därmed andraplatsen i serien.

EHF som kom till start med F16 då de flesta juniorerna var upptagna med A-lagsspel svarade för en stark insats borta mot Bajen. Det startar dock svagt för EHF som är under med 1-4 med knappa 8 minuter spelat.

– Trevande start och väl mycket respekt. Går inte för lägena i starten, men det blir bättre när alla inser att det bara är att spela på som vanligt, berättar EHF-tränaren Thomas Wigh.

EHF släpper axlarna och gnager sig ikapp till likaläge 6 när femmålsskytten Amelie Tapper sätter en straff med dryga 17 minuter spelat av matchen. Sedan är det jämnt ett tag innan Bajen avslutar med att gå från 8-7 till 11-7 innan halvtidsvilan.

Det var en ledning som Bajen behöll en bra bit in i den andra halvleken innan man fick riktig fart i spelet. Vid ställningen 17-12 till hemmalaget startade upphämtningen. Bajen gör ett mål och EHF svarar med att gör 2-3 mål och helt plötsligt var det 20-19 med knappa 7 minuter kvar av matchen.

Avslutningen skulle bli mycket dramatisk. Bajen gör 21-19, men EHF svarar med att reducera till 20-21 genom Wilja Lawton och kvittera till 21-21 genom Lisa Jansson med 1,49 kvar att spela. EHF står bra bakåt och vinner bollen med sekunder kvar och tar en timeout för att snacka igenom läget.

– Vi har kryss med runt 20-25 sekunder kvar och kollar vad tjejerna tror på. Vi enas om ett kryss, berättar EHF-tränaren.

Bollen går igång och Lovisa Wigh som M6 får med sig två i sida, Josefine Åkerblom är bollförare, Amelie Tapper backar lite som nia och Wilja Lawton som övergångsspelare blir helt ren i zon 2/3 till höger. Ett bra inspel och saken är klar, EHF tar ledningen för första gången i matchen och vinner med 22-21!

Tack vare segern så är EHF klara som sämst tabelltvåa med 1 omgång kvar att spela av grundserien.

Hammarby IF – Enköpings HF 21-22 (11-7)

Målskyttar EHF: Amelie Tapper 5, Wilja Lawton 4, Nora Sagström 3, Elin Isberg 3, Lisa Jansson 2, Lovisa Wigh 2, Mathilda Jäderblom, Jennifer Hagman, Lin Taxén.

Utvisningar: 1x2min – 1x2min
Publik:
88

 

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar