Sista pusselbitarna i ESK:s lagbygge på plats.

Gustav Lindberg & Wilmer Lindblad. Foto: Kent Lundqvist

I och med att Enköpings SK hade ispremiär i Bahcohallen presenterades två nyförvärv och nu är spelartruppen komplett.

På en livesänd presskonferens hälsades ”återvändarna” Wilmer Lindblad och Gustav Lindberg välkomna av sportchefen Alexander Edstein.

Foto: Kent Lundqvist

-Jättekul att vi lyckats få hit de här killarna som ju har anknytning till Enköping. Nu är spelartruppen klar och det känns skönt och spännande med en mix av unga och mer rutinerade spelare , säger Alexander Edstein.

Wilmer Lindblad, 21 årig back, spelade i ESK redan i fjol då han var utlånad från allsvenska Vita Hästen. Han har också representerat Linköpings HC, Västerås IK, Örebro och Vimmerby.

Foto: Kent Lundqvist

-Känns jättebra att vara tillbaka och nu är jag i ESK ”på riktigt” säsongen ut. Jag vill fortsätta utvecklas som spelare och då känns ESK som det solklara alternativet i dagsläget. Tycker att vi har alla delar som behövs för att göra en riktigt bra säsong, säger Wilmer.

Gustav Lindberg spelade ihop med jämnårige Wilmer i ESK under pojklagstiden och har hunnit med spel i Västerås IK, Linköpings HC samt senast i allsvenska Södertälje SK.

Foto: Kent Lundqvist

-Kul att vara tillbaka i ”Bahcoborgen” där allt startade. När det gällde spel i ettan blev ESK ett självklart val och jag har spelat ihop med flera av spelarna i laget under tidigare säsonger. Spännande och lyckas vi få ihop det på isen kan det bli hur bra som helst. Jag ska försöka bidra med allt jag kan och jobba hårt, säger Gustav.

Nye tränaren Patrik Fagerlund är mycket nöjd med senaste nyförvärven.

Foto: Kent Lundqvist

-Två killar som kommer att passa bra in i vårt lagbygge. Wilmer är en spelande tvåvägsback med ”skills” i det offensiva spelet. Har en superfys och är mycket vältränad. Gustav hade jag i VIK:s juniorer. En spelare med mycket fart som hela tiden vill ha puck. Han ska driva vårt offensiva spel och det känns jättebra att vi också lyckades få hit honom. Gemensamt får båda är annars deras sociala kompetens, mycket trevliga och ödmjuka killar.

Spelartruppen är alltså klar och det enda som nu återstår runt laget är en assisterande tränare.

-Behöver inte vara någon som är precis som jag, det viktigaste är att vi kan samarbeta. Också viktigt att man som ledare vill utveckla sig och framförallt ser spelarna som människor i första hand, säger tränare Fagerlund.

Med på livesändningen var också anfallarna Jesper Bärgård och Daniel Andersson. ESK-fostrade Bärgård var med i klubben säsongen 2018/19 och kommer närmast från spel i Vimmerby och Tranås.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi har ett spännande lag och de här senaste nyförvärven spetsar till det ytterligare. Jag hoppas vi kan få till bra resultat och att publiken får komma tillbaka.

Daniel Andersson var poängbäst i ESK förra säsongen.

-Såklart hoppas jag kunna göra lika många poäng eller fler nu. Tror på en bra säsong för laget och vi har en intressant trupp. Jag har flyttat till Enköping och ser verkligen fram mot att få köra igång.

 

Lämna ett svar