Sjuan!

Foto: Kent Lundqvist

Det är blandade resultat i Herrsjuan men bara 1 av traktens lag är med och hotar om serieseger så här långt in på säsongen.

I Herrsjuan är det upp och ned gällande resultaten och prestationerna. I Västra spelar ESK 2, Enköpings United FK och Åsunda IF. Bäst just nu går ESK 2 som är tabellfemma i en haltande serie, fem poäng bakom serieledande Heby AIF 2. United är 2 poäng bakom ESK med 9p och Åsunda är nästjumbo med 3p på kontot.

Vi gjorde ett nedslag på Borgvallen när ÅIF spelade hemma mot Vattholma IF 3 och det blev en match som svängde rejält, precis som vädret.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen var stark av hemmalaget som också var närmast ett ledningsmål i den 3:e minuten. På en omställning så fick Philip Dolfie ett bra läge, men gästernas målvakt – Johan Karpmyr räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga kvarten spelad var det nära igen att hemmalaget tar ledningen då Elliott Bredberg sätter in ett hårt inlägg framför mål och tvingar gästernas back – Emil Lundgren att sätta dit pannan och bollen stryker överliggaren till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna skulle ta över mer och mer. Med 23 minuter spelat så har gästerna en frispark som Tommy Wester slår bra och först på bollen kommer Johan Enefjord, men hemmalagets målvakt – Joakim Andersson svarar för en strålande parad när han dyker och räddar till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Samme Andersson var inte lika lyckosam med halvtimmen spelad då han tappar in en medioker frispark från halva-plan till 0-1. Sett till spelet och chanser så var det ett ganska rättvist resultat när lagen gick till halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

I inledningen av den andra halvleken börjar det regna häftigt och så även baklänges målen för Åsunda som får se gästerna göra 0-2 och även 0-3 innan man hittar tillbaka in i matchen igen.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista delen av matchen går klart till Åsunda som verkligen är värda ett mål. Man har Claudio Belo Da Silva friställd mitt i offensiv box efter ett bra inlägg av Emilio Cimmini, men han nickar över. Kort där efter så har Albin Landegren och Salem Hajbakri varsin bra chans framför mål, men 0-3 står sig matchen ut.

Foto: Kent Lundqvist

I den södra sjuan spelar FC Kraftleden och där går det lite bättre- Laget är efter 7 spelade omgångar på en 4:e plats med endast 1 förlust och bara 3p bakom serieledande FC Arlanda 2. I denna omgången vann laget med 3-1 över Rosersbergs IK 2 där man efter halvtidsvila och lika läge 1 svarar för en bra avslutning på matchen och vinner övertygande.

Lämna ett svar