Skandalscener på Fanna IP!

HuFF tränare i centrum när skandalscener utspelades på Fanna IP. Foto: Kent Lundqvist

Hemmapremiären i Herrtvåan mot Hudiksvalls FF för Fanna BK lämnade en mycket bitter och sur eftersmak efter stora skandalscener.

Det var upplagt för spänning och underhållning när FBK spelade hemmapremiär mot HuFF och så blev det i 90 minuter när det ”bara” handlade om fotboll. Efter slutsignalen så utspelades något som aldrig borde eller skall få hända!

HuFF-tränaren fick lämna springandes. Foto: Kent Lundqvist

I den första halvleken var det FBK som var det klart bättre laget och förde också spelet mot ett klart frustrerat HuFF. Den första chansen kommer med knappa kvarten spelad då Leonardo Scienza sätter in en bra frispark i boxen där Markus Hammartång kommer först på bollen med pannan, men nicken går över.

Foto: Kent Lundqvist

FBK är fortsatt det lag som kommer in i den sista delen av sin offensiv och hotar, medans gästande HuFF är trubbiga och fastnar gång efter annan på hemma defensiven.

Foto: Kent Lundqvist

Med 25 minuter spelar så sätter FBK ett bra spel och får ett jättetryck på gästerna. Dioh Williams har en bra chans som tvingar fram en högerhörna som blir farlig och Bruno Dal Monte får på en jätteträff med högerfoten, men gästernas målvakt – Simon Elgh gör en strålande räddning till en ny hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Även den hörnan blir farlig och slutar med att FBK tilldöms en frispark i bra läge, den slår dock Scienza i muren och till en ny hörna. Till slut så får FBK hål på gästerna. En andraboll landar hos Joakim Pettersson som med vänsterfoten drar till och gör 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna har ingenting i den första halvleken mer än ett halvdant skottförsök i boxen av Abdulmannan Khalil som lätt räddas av hemma-keepern Jasmin Ljuca. 6-1 i hörnor under de första 45 minuterna talar sitt tydliga om det spelövertag FBK har haft i den första halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så får HuFF lite av en drömstart då man helt korrekt tilldöms en straff efter att FBK varit obeslutsamma i egen box. Straffen förvaltar Cihan Sener till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så svarar FBK med ett blixtrande anfalla och Williams i bra läge, men avslutet går precis utanför. Nästa målchans är även det hemmalagets. Efter ett magiskt väggspel mellan Scienza och Williams har den förstnämnde ett friläge mitt i boxen, men avslutet går rakt på Elgh.

Foto: Kent Lundqvist

HuFF är laget som för spelat i andra halvlek, men har fortsatt väldigt svårt att ta sig till de klara lägena. Det blir istället en hel hög med nästanchanser.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga timmen spelad så har FBK två ny chanser att ta ledningen i matchen. Först är det Williams som återigen skjuter utanför och sedan är det Bruno som har chansen, men Elgh räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir gästerna rakare i spelet och börjar hitta in i offensiv box med bra bollar. Med knappa 70 minuter spelat så har Khalil en bra chans mitt i boxen, men nickar över och kort därefter så har man ett liknande läge men skjuter högt – högt över.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 10 minuter kvar att spela är det påtagligt att hemmalaget har mattats och är tillsynes ganska slutkörda. FBK tappar nu organisationen och det blir allt fler och fler felbeslut i spelet med boll som också skulle komma att avgöra matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Med tre minuter kvar att spela av ordinarie matchtid så kommer ett ganska mediokert inspel mot offensiv box av HuFF. Bollen studsar fram, en smula turligt, till Araya Zerai som påpassligt håller sig framme och fastställer slutresultatet till 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

Galet, oförsvarbart, horribelt och beklagligt för svensk fotboll!

Efter slutsignalen händer något som bara inte får hända! Det blir kaos på Fanna IP och upprinnelsen är när HuFF-tränaren Benny Dahlin hamnar i centrum då han hånar FBK spelare och ledare efter slutsignalen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör det bra i första halvlek, men tappar både spelet och orken i andra. Synd att vi inte kan få med oss poäng i den här matchen. Tyvärr så överskuggas allt av det som händer efter slutsignalen då deras ledare/tränare verbalt hånar oss, så gör man bara inte, dundrar FBK-ledaren Fredrik Johansson.

Hur skall ni hantera detta?

– Vi skall ha ett möte ikväll och sedan får vi se hur vi agerar, avslutar Johansson,

Vi på lokalsport har haft kontakt med ansvariga i HuFF som lovat återkoppling, men har inte gjort så.

Fanna BK – Hudiksvalls FF 1-2 (1-0)

Målen: 1-0 (31) Joakim Pettersson, 1-1 (47) Cihan Sener, 1-2 (87) Araya Zerai.

Varningar: 1-3

Spelarbetyg FBK:


Bruno Dal Monte


Leonardo Scienza


Joakim Pettersson

Lämna ett svar