Skräll men inte oförtjänt!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF svarade för en riktig fullträff är laget såg till att Östervåla IF fick inkassera säsongens första förlust i Damtrean.

– Vi inleder matchen darrigt och nervöst men jobbar oss in i det och sedan ser det mycket bra ut, konstaterar HFF-tränaren Janne Petersson.

Det var också HFF som hade den första farligheten då mittbacken Alva Carlsson får på en bra träff från distans som tvingar gästernas målvakt – Julia Larsson till en bra räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Det är mycket boll på gästerna, men HFF defensiven är riktigt vass och det skapas egentligen inget riktigt farligt. Det är i stället HFF som har en boll i insidan av stolpen och rullandes på mållinjen innan Larsson får grepp om bollen.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken går klart till gästerna och det skulle också ge en tidig utdelning. Lovisa Larsson kommer loss och kan trycka in 0-1 med 3 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

HFF jobbar sig tillbaka igen och ett tag så kommer inte ÖIF över på offensiv planhalva där HFF är riktigt vassa i sitt spel utan boll över hela banan. Centralt så dominerar HFF mittfältet där debutanten Majken Carlberg ihop med Matilda Erdhage skrotar gästernas alla försök att ta sig fram.

Foto: Kent Lundqvist

I den 70:e minuten så kommer en bra kvitteringschans då Viktoria Kjöraas vänder bort två bevakare och lossar stora kanonen, men i ribban via täck till en vänsterhörna.

Foto: Kent Lundqvist

Den hörnan slår Johanna Svensson bra och bollen landar hos Therese Akmar som med ett vårdat avslut kvitterar till 1-1 med 70 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Det stannar inte där! HFF ligger nu på för mer och det kommer i den 78:e minuten då Akmar slår en magisk boll till en friställd Kjöraas och hon gör 2-1 via Larssons fingertoppar.

ÖIF har en bra chans att kvittera under den sista delen då en fristående Olivia Erngren avslutar bra, men debuterande hemmakeepern – Tyra Westerlund räddar.

Foto: Kent Lundqvist

HFF håller sedan undan med ett stabilt spel och vinner välförtjänt tre poäng mot serieledande ÖIF.

Foto: Kent Lundqvist

– En skön lagseger där vi verkligen står upp för varandra i 90 minuter, säger en glad målskytt och lagkapten Viktoria Kjöraas efter slutsignalen.

– En skön seger såklart och inget vi kanske räknat med, men som sagt inte orättvist på något sätt. Alla står upp och bortsett från inledningen på båda halvlekarna så är vi minst lika bra som dem och stundtals även bättre, konstaterar en nöjd HFF-tränare efter slutsignalen.

Håbo FF – Östervåla IF 2-1 (0-0)

Målen, 0-1 (48) Lovisa Larsson, 1-1 (70) Therese Akmar, 2-1 (78) Viktoria Kjöraas.

Spelarbetyg HFF:


Viktoria Kjöraas


Therese Akmar


Matilda Erdhage/Tyra Westerlund

Lämna ett svar