SM-final 1:2!

Foto: Kent Lundqvist

Rugby: Enköpings rugbydamer drar idag igång SM-final-serien med bortamöte mot Skåne Ladies.

Festen kan börja! Idag drar SM-final-serien igång för damer där ERK & SL möts i två matcher, hemma och borta. Sammanlagda resultatet fäller avgörandet vilket gör att varje minut i båda matcherna är otroligt viktiga.

ERK var senast i final 2014 och då blev det silver och senast det blev guld var 2010.

ERK startar borta och får så således den sista och avgörande matchen på hemmaplan då man under grundserien varit det bästa laget. Så här långt är ERK obesegrat och har bara släppt 14 poäng under säsongen.

– Jag ser stora möjligheter för oss att utmana Enköping. Nyckelpunkter. Hålla tätt i försvaret. Lita på vår gameplan. Tror det kommer bli 2 bra och spännande matcher, säger Skånes Assisterande tränare – PO Jönsson.

– Det vi vet om skånelaget är att de på pappret är ett starkt lag med en bra mix från flera av de klubbar som kvalade till 7manna SM. Dock har vi inte kunnat se så mycket från deras matcher då de inte har haft någon stream. I deras serie har de både vunnit och förlorat mot Göteborg så allt är möjligt, säger Enköpings lagkapten – Sara Lennvall

Hur går tankarna inför att det är en finalserie om bästa av två matcher?

– Att få möjlighet att visa sina krafter på såväl bortaplan som på hemmaplan är när rugbyn är som bäst. Att få möjlighet att slipa formen och spelet inför match 2 ökar spänningen ytterligare.

Vad har i för känsla i laget inför finalspelet?

– Känslan i laget är otroligt bra. Vi vet vad vi är kapabla till när vi spelar tillsammans så det kommer att bli det avgörande. Håller vi oss till vår struktur, med en god kommunikation och spelar tillsammans på det sätt som vi har gjort tidigare matcher redan från början så är vi svårslagna. Vi har en god stämning och en bred trupp med avbytare som kommer in och gör skillnad och möjliggör för oss att hålla ett högt tempo.

Vad blir viktigt i dagens match?

– Första matchen är just att behålla lugnet och låta vårt spel skapa luckorna för oss samt som alltid när det kommer till finaler, viljan och passionen, avslutar Lennvall.


SM-finalen spelas:
17/10 13:00 Skåne Ladies vs ERK på Centrala IP (Lund)
24/10 15:00 ERK vs Skåne Ladies på Korsängen

Lämna ett svar