Små marginaler när BHC föll.

Foto: Kent Lundqvist

Hockeytrean: Obesegrade Bålsta HC fick bekänna färg borta mot ett bra SK Iron.

– Ja, Idag blev det förlust mot ett bra Iron, medger BHC-tränaren Jörgen Svahn.

Det var en jämn match där Iron kom ut starkt och gick på BHC högt i banan.

– Men vi tar det lugnt och spelar oss ur situationen på ett bra sätt. Matchen håller ett högt tempo och det är 2 bra spelande lag. Iron har lite mer flyt än oss och utnyttjar ett läge i första där de direkt på tekning kastar in en puck som seglar in bakom en annars bra spelande Albin (Åhrström).

Andra perioden går i samma tecken med två lag som avlöser anfall mot varann med några halvchanser.

– Iron har åter lite mer studsen på sin sidan och utnyttjar en slumppuck som de trycker in. Vi sliter hårt men idag studsar det inte riktigt vår väg.

I tredje går BHC ner på 3 femmor och det ger ett bra resultat.

– Vi tar över matchen och pressar dem i långa perioder. Vi får in 2-1 vilket ger bra bensin och fortsätter ösa på mot ett tröttkört Iron.

BHC fortsätter trycka på och lyckas kvittera till 2-2.

– Men sen kliver en annars ok domare in och plockar en tveksam utvisning med drygt 2 minuter kvar och på den så kastar Iron in ytterligare en chanspuck som studsar in. Sen blundar han i en situation när vi går för kvittering och vi tappar pucken och i den vändningen efter mycket om och men så studsar pucken fram till en fristående Iron spelare framför mål som slår in 4-2, säger BHC-tränaren som summerar:

– Vi tar med oss en mycket bra sista period där laget träder fram och visar att vi kan och har disciplinen när det väl gäller. Det var kul att lira en riktig hockeymatch mot ett välspelande Iron som var lite hetare än oss när chanserna dök upp. Alla gör jobbet idag, men ett lite extra plus till Viktor Lundberg som visar vägen lite extra idag.

SK Iron – Bålsta HC 4-2 (1-0,1-0,2-2)

Skott: 43-32 (18-12,10-10,15-10)

Period 1: 1-0 (08:04) Christoffer Löfgren.
Period 2: 2-0 (30:17) Christoffer Löfgren.
Period 3: 2-1 (42:36) Joakim Gustafsson, 2-2 (53:51) Viktor Lundberg, 3-2 (58:57) Johan Mohlin, 4-2 (59:45) Christoffer Löfgren.

PIM: 14(4:2:8) – 33 (2:4:27)

Lämna ett svar