Små marginaler när ESK föll i premiären.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK svarade för en bra insats i premiären borta mot Bele Barkarby FF men fick lämna med en mycket sur förlust.

– Lider med tjejerna då 1-4 inte på något vis speglar insatsen, menar ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Det börjar passivt från båda lagen men efter 15 minuter börjar ESK ta över händelserna.

– Vi skapar ett par bra chanser utan utdelning, mitt i en väldigt bra period av oss ställer Bele om sätter ett instick och klar offside tycker alla… utom linjedomaren, friläge och 1-0, under all kritik på denna nivå!

Tänd vätska och ny press av ESK. Elvira Gustafsson vänder ut & in på Bele förvaret och blir kapad då hon skall lägga in bollen i mål, Frida Östberg är tvärsäker från 11 m och kvitterar till 1-1.

Spelet står sedan och väger, men efter bollvinst och en fin löpning av Rebecca Sandbring kommer hon loss, rundar målvakten, men bollen rullar i från, mm från ledning. Direkt därpå kontrar Bele och åter igen en tveksamt offsideläge där backlinjen i ESK ligger perfekt resulterar i 1-2.

– Optimistiskt i halvtids känsla, berättar Karlsson. Men ett olyckligt bolltapp i början av andra till en pilsnabb anfallare straffar oss och 1-3. Nya krafter och flytta fram lagdelarna, men vi lyckas inte få utdelning, 3 manna anfall sista delen och nära reducering, Bele ställer om och lägger en boll bakom våran backlinje och gör 1-4 i slutminuten.

– Med lite distans så känns insatsen bra mot ett skickligt Bele. Vi visar att vi är på rätt väg och marginalerna är små mellan vinst & förlust, avslutar Karlsson.

Bele Barkarby FF – ESK 4-1 (2-1)

Målskyttar ESK: Frida Östberg.

Varningar: 1-0
Publik: 86


Lämna ett svar