Små marginaler när Håbo FF föll i omstarten!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Håbo FF fick en tuff omstart på seriespelet hemma mot ett bollskickligt Tierps IF i Damtrean.

– Jo det blev tufft. Vi möter ett bollskickligt lag, det lag i serien som spelar snyggast fotboll skulle jag säga, menar berättar HFF-tränaren Jonny Atterlöf.

Matchen går förlorad redan i första halvlek då HFF inte alls kommer upp i den kvalité laget visat tidigare under säsongen.

– Vi är alldeles för snälla i närkamperna och ger Tierp för mycket tid med boll att behandla den utan att vi finns där och stör. Efter trevande första fem minuter där vi låter Tierp vara bollförande, så börjar vi jobba oss in i matchen.

Efter 10 minuter spelat bryter Therese ”Tessan” Akmar in centralt från högerkanten och lossar ett riktigt fint skott med vänstern, strax utanför straffområdet, mot första stolpen.

– Vi hade behövt 1 cm till godo alternativt ingen motvind på det skottet och vi hade tagit ledningen.

Tierp får en frispark strax utanför offensivt straffområde i minut 15 som förvaltas väl. Avslutet går i bortre stolpen och in i mål till 0-1.

– Där hade vi behövt 1 cm åt andra hållet alternativt ingen medvind och det hade varit fortsatt 0-0. Ibland är marginalerna små.

Därefter tar Tierp över helt och hållet och 0-3 i halvtid är rättvist även om HFF oturligt spelar fram till ett av målen. Dock hade Tierp flera vassa lägen att stänga matchen helt och hållet.

– Det är under denna period vi inte alls kommer upp i den nivå jag sett tjejer prestera under den senaste tiden. Vi blir bolltittande och överlåter mycket av ansvaret till medspelarna.

Andra halvlek börjar betydligt bättre med mer disciplinerat spel av HFF.

– Bättre tålamod och matchen väger nu över lite till vår fördel. Därav kallduschen när Tierp efter flipperspel i eget straffområde där vi inte lyckas få bort boll gör 0-4. Det tar oss 10-15 minuter innan vi lyckas få upp de hängande huvudena och börjar spela bra fotboll igen.

HFF får då upp spelet högre i plan och får in fler bollar i straffområde där Victoria Kjöraas är på väg runt sin back med boll, blir hårt sparkad på foten med straff som följd. Kapten Emma Widström sätter upp den säkert och hårt i nättaket till 1-4.

– Dock får Kjöraas kliva av i detta läge pga. skada som vi hoppas inte är långvarig.

Resten av match väger spelet fram och tillbaka där båda lagen har lika mycket boll, men där Tierp är vassare sista tredjedelen.

– Små marginaler som sagt. Liten bättre egoboost i början av matchen med 1-0 istället för 0-1 med de båda stolpträffarna så hade det nog blivit en jämnare tillställning. Vi behöver absolut inte skämmas, vi möter ett riktigt duktigt spelande Tierp som vi förlorade fjolårets båda matcher med hela 0-16. Så återigen ett steg framåt. Nu hoppas vi få tillbaka några skadade nyckelspelare och hösten kan bli riktigt rolig för våra tjejer, avslutade en nöjd HFF-tränare.

Håbo FF – Tierps IF 1-4 (0-3)

Målskytt HFF: Emma Widström.

Varningar: 1-0

Lämna ett svar