Snöpligt poängtapp för FBK!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Fanna BK såg länge ut som vinnare borta mot tabelljumbon Fagersta Södra IK.

Det blev ett trist avslut på en match som i mångas ögon borde slutat med FBK seger, men domare Rasmus Eklund hittade hela 7 minuters tillägg och då lyckades Fagersta kvittera.

– När till och med Fagersta-tränaren kommer fram och säger att det var orättvis känns det extra bittert. En oavgjord match som känns som en förlust, vi sliter och kämpar, vi springer och svettas och borde fått med oss alla tre poängen, menar FBK-tränaren Marcelo Gallano H.

Det blev en ganska jämt första halvlek där båda lagen agerade en smula ängsligt och nervöst. Båda lagen ligger och väntar på misstag och omställningar vilket resulterar i ett par halvchanser. Till slut så är det FBK som kopplar greppet och tar också rättvist ledningen.

– Vi ställer om snabbt på en kontring efter en defensiv hörna. William Thuuri passar en diagonal boll till Rami Mansour som utmanar hemmalagets målvakt och med ett fint och välplacerat avslut gör 0-1.

Det var en ledning som såg att stå sig matchtiden ut, men med halvlekens sista aktion så lyckas Fagersta kvittera. Efter en tilltrasslad situation så petar Emil Zoltek in 1-1.

– I minut 45 bjuder vi på en hörna och 1-1 som sett till matchbilden kanske var rättvist, men riktigt onödigt.

I andra halvlek är känslan att FBK kontrollerar matchen och äger bollen mer och mer och man stänger ned hemmalagets offensiva försök.

– Vi sa inför andra att vi skulle variera anfallsspelet ha tålamod i mitten. Vi ger order till Bruno (Dal Monte) att stanna på mitten för att fungerar som en spelfördelare och se hela planen framför sig, på det sättet skulle vi ge också möjligheten till Thorell kliva upp på kontring.

Det gav resultat med dryga 70 minuter spelat. Diho Williams friställer Markus Thorell som är klinisk i avslutet när han ger FBK ledningen med 2-1. Efter det så fortsätter FBK att kontrollera matchen och det ser ut som att alla tre poängen skall med hem till Enköping.

Då börjar det lukta unket. Trots upprepade önskemål om uppmärksamhet från domare Eklund så uteblir svar?

– Vi börjar fråga redan i den 87:e minuten och får inga svar om hur mycket det är kvar. Detta upprepas en bra stund in på stopptid men fortsatt inget. Det skulle visa sig att han hittat hela 7 minuter och vart han hittat dem kan eller ville han inte svara på? Det slutade med att hemmalaget kunde kvittera till 2-2, berättar FBK-tränaren som avslutar:

– Vi hade chansen att döda matchen och borde gjort 1-3. Vi kommer att fortsätta och kämpa. Det kommer inte att vara lätt, men tillsammans fixar vi det.

Fagersta Södra IK – Fanna BK – (0-0)

Målen, 0-1 (35) Rami Mansour, 1-1 (45) Emil Zoltek, 1-2 (74) Markus Thorell, 2-2 (90+7) Hassan

Varningar: 5-3

Lämna ett svar