Södra Trögds IK starkast i prestigederbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK var starkast och vann prestigederbyt i Upplands Cupen mot IK Nordia.

Trögden skulle dock få lite av en mardrömsstart på matchen då Nordias Kimmo Söderblom gör 1-0 redan med dryga minuten spelat av derbyt. Trögden skulle dock komma tillbaka och kvittera innan halvtidsvilan. Det var Simon Tapper som var kall i ett friläge och gjorde 1-1.

Tidigt i den andra halvleken så försöker Nordia skapa ett övertag igen och tar sin bonusstraff, men den räddar Trögdens keeper – Albin Luthman och det är fortsatt 1-1. Det skulle komma att bli ett avgörande och det var ett lyckat byte som i Trögden som fällde avgörandet med 20 minuter kvar av matchen.

Simon Tapper står för en bra brytning och sätter en bra boll på just inbytte Abdikadir Noor Osman som med sin första bollkontakt i matchen gör 1-2 vilket också blir matchen sista mål.

– Matchen var betydligt mycket bättre än helgen innan. Vi hittade det defensiva spelet bra mycket bättre. Tycker vi är det bättre laget matchen igenom, har egentligen bara ett farligt avslut emot oss och det var deras mål, konstaterar STIK-tränaren Alexander Pettersson.

– Vi gör en dålig prestation och kommer inte alla upp i nivå tyvärr. Efter vårt 1-0 mål så blir vi rätt nervösa och följer inte alls det sätt vi vill spela fotboll på, vi blir stressade och lyckas inte alls i vår uppspelsfas vilket gör att vi inte får några längre perioder med boll. Matchen blir rätt hafsig och det känns som bollen mer är i luften än längs backen och det får vi problem med. Vi blir ställda över Trögds fysiska spel och bjuder inte riktigt upp till dans. Detta var dock en väldigt nyttig erfarenhet för oss och det blev väldigt tydligt vad vi behöver träna mer på, säger IK Nordia-tränaren Jimmy Ahlborg.

IK Nordia – Södra Trögds IK 1-2 (1-1)

Mål, 1-0 Kimmo Söderblom, 1-1 Simon Tapper, 2-1 Abdikadir Noor Osman.

Lämna ett svar