Spelare klara för ESK Hockey!

Pontus Hagman 1 av 11 klara för ESK Hockey. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey har gjort klart med hela 11 spelare redan inför säsongen 2019/20 i Hockeyettan.

Jobbet har inte bara startat det är redan 11 spelare klara där glädjande fem spelare är juniorer på tryout från de egna leden.

Foto: Kent Lundqvist

Senast i raden är Niklas Rigelius. En av förra säsongens mer positiva överraskningar har nu skrivit på för ytterligare en säsong hos ESK Hockey. Med sin tempofyllda spelstil hittade han snabbt hem hos många fans på läktaren.

24-åringen med allsvenska meriter har Hässelby/Kälvesta som moderklubb och svarade för 20 poäng på totalt 43 matcher i sin första säsong i ESK-tröjan. Han kom till grönsvart efter en säsong hos Lindlöven och har tidigare synts hos Väsby, Arboga och Åker/Strängnäs under sin seniorkarriär medan juniortiden spenderades hos Almtuna (där han också spelade sju matcher i Allsvenskan) och Västerås.

Foto: Kent Lundqvist

Målvakten Pontus ”Hagge” Hagman kontrakts förlänger. ”Hagge” är fostrad i ESK men tvingades lämna då juniorlaget blev nedlagt hösten 2015 och den vidare hockeyresan tog honom via Åker/Strängnäs (J18) till hockeygymnasiet i Linköping (J18/J20) för att sedan avsluta juniortiden hos AIK (J20).

Återkomsten i ESK förra säsongen resulterade i 15 matcher och en total räddningsprocent på 90,8% – men också en ljumskskada som tyvärr stoppade honom från allt spel i playoff.

– Jag är redo att ta nästa steg i min utveckling och att vara kvar hemma i ESK känns helt klart som den bästa lösningen. Vi har något bra att bygga vidare på från förra säsongen och det ska bli väldigt spännande att vara med på den här resan, säger Hagman.

Foto: Kent Lundqvist

Rasmus Hedin förlänger. Forwarden har Hallstavik som moderklubb och ett förflutet i Almtuna, men kom till ESK inför förra säsongen efter att ha spenderat sin fyra år som junior hos Leksands IF.

Foto: Kent Lundqvist

Adam Lidström förlänger. 23-åringen som är född i Detroit i USA har Västerås som svensk moderklubb och är därmed klar för sin andra säsong i den grönsvarta tröjan.

Foto: Kent Lundqvist

Tobias Smids förlänger. Tobias är fostrad hos ESK, som också är hans moderklubb, men tillbringade gymnasietiden hos Västerås IK:s juniorlag.

Ny spelare: William Swärd >>>

Egna juniorer på tryout:

Glenn Guttelvik (-00), forward. Har ESK som moderklubb men har tillbringat gymnasietiden i Almtunas juniorverksamhet.

August Sandell (-02), forward. Egen produkt som varit poängspruta i klubbens J18-lag med ett snitt på över 1,5 poäng/match de två senaste säsongerna.

Edvin Wiklund (-01), forward. Också egen produkt och också en poänggörare av rang i klubbens J18-lag med ett snitt på strax under 1,5 poäng/match senaste säsongerna.

Sebastian Sjöberg (-00), back. Egen produkt som varit upp och tränat en del med A-laget på sistone.

Carl-Philip Eliasson (-01), målvakt. Har Team Uppsala som moderklubb men tillbringat ungdomsåren i Almtuna och tillbringade en säsong hos Iron innan han kom till ESK:s J18-lag föregående säsong. Hos Iron fick han spela fem matcher i A-laget (div 2).

 

Lämna ett svar