Spelsuget HFF var överlägsna på Björkvallen.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF skrotade gästande Rådmansö SK i premiärmatchen hemma på Björkvallen.

– Vi var riktigt laddade och extra mycket när det äntligen var dags att få spela på Björkvallen, säger matchens bäste spelare Danilo Al-Saed.

Det var också HFF som omgående tog kommandot i matchen där gästande RSK fick slit ont för att freda sitt mål. Det lyckades dem med fram till den 8 minuten då Jonathan Sjögren med ett perfekt instick hittar Danilo som bryter in och avlutar bra, men gästernas keeper – Fredrik Huhtala räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare så kunde inget stoppa HFF att göra 1-0. Ett blixtrande uppspel på vänsterkanten där Danilo hittar Ibrahim ”Ibbe” Haciyev och han bryter in och serverar Jonathan öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Riktigt kul och bra mål. Hade precis innan målet sagt till ”Ibbe” att jobba i den korridoren och så får vi det svaret, myser HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Det dröjer sedan inte länge förrän tvåan kommer. Augustin Muyenga gör det bra på sin högerkant och sätter in bollen som tvingar Huhtala att rädda, men returen kommer Danilo på och trycker in 2-0 med 17 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna har egentligen inte mycket offensivt i halvleken där HFF gång efter gång står upp och återtagandet av boll är minst sagt grymt och gör det frustrerande för RSK.

Foto: Kent Lundqvist

Med 40 minuter spelat kommer ändå en reducering. Från ingenstans så hittar Arvid Slätis en yta att jobba med och borrar upp 1-2 bakom hemmalagets målvakt – Oliver Månsson.

Foto: Kent Lundqvist

– Så typiskt för det här laget, tappar fokus för en liten stund i halvleken och då kostar det ett baklängesmål, men i det stora hela så för vi spelet och gör det bra i den första halvleken, säger Alan.

I den andra halvleken så blir spelövertaget om möjligt än större, men HFF unnar sig nu lyxen att spela smått och snyggt, men det gör att man slänger bort mängder av bra situationer att bygga målchanser.

Foto: Kent Lundqvist

HFF skapar ändå chanser som borde räckt till en 5-6 mål i matchen. Nu blev det bara 1 mål till och det föll i den 74:e minuten. Ett mycket bra spelmål där Augustin Muyenga kan trycka in och fastställa slutresultatet till 3-1 efter att sin medspelare svarat för en hel hög med fina kombinationer innan bollen rullar i mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker vi kör över dem helt, vi är bättre på allt och visst skulle vi gjort ett par mål till. Kul att det lossnade i spelet då det varit lite trevande i inledningen, vi är på gång nu, säger Danilo efter matchen.

– Det är spännande att jobba med den här gruppen som konstant utvecklas och vill framåt. Resultatet var verkligen i underkant och segern helt klart rättvis, avslutar Alan.

Håbo FF – Rådmansö SK 3-1 (2-1)

Målen, 1-0 (9) Jonathan Sjögren, 2-0 (17) Danilo Al-Saed, 2-1 (40) Arvid Slätis, 3-1 (74) Augustin Muyenga.

Varningar: 1-1
Publik:

Spelarbetyg HFF:


Danilo Al-Saed


Ibrahim Haciyev


Anthony Portilla

Lämna ett svar