Sportåret 2021 rivstartar

År 2020 kommer gå till historien som ett idrottsår olikt alla andra.

Av förklarliga skäl var det många av årets evenemang som aldrig genomfördes, och trots att vi har har kunnat avnjuta en hel del idrott under hösten och vintern, så har utbudet varit jämförelsevist skralt.

Förhoppningsvis kommer 2021 vara ett pålitligare år än det som varit. Tittar vi i idrottskalendern för inledningen av året så ser det ut som att vi åtminstone kommer att få mycket sport att njuta av.

JVM-slutspelet i hockey (25 december–5 januari)

Årets turnering av junior-VM i ishockey kickade igång på juldagen och nu är mästerskapet i full gång. Tror du dig veta hur det kommer att gå i turneringen så kan du utnyttja en Leo Vegas bonus för att betta på matcherna som spelas.

Sverige har inlett turnering stabilt med förväntade segrar mot Tjeckien och Österrike, men större utmaningar står för dörren. Näst på tur väntar ett möte mot Ryssland natten till nyårsafton och därefter leds vi in i det nya året med en avslutande gruppspelsmatch mot USA, bara några timmar efter att vi skålat in år 2021.

Om inte något alldeles oförutsett inträffar så kan vi sedan räkna med att våra svenska juniorer spelar slutspel i början av det nya året. Finalen går officiellt av stapeln den 5 januari, men eftersom turneringen spelas i Kanada, så gör tidsskillnaden att den matchen startar 03.30 den 6 januari, i Sverige.

NHL-hockeyn är tillbaka (13 januari)

Junior-VM är inte den enda hockey vi kommer att kunna njuta av i början av 2021, för tro det eller ej – NHL är äntligen tillbaka på tablån igen. På grund av det rådande världsläget avslutades säsongen 2019/20 först i slutet av september, och det har länge varit oklart när den stundande säsongen skulle inledas.

Sedan en tid tillbaka står det klart att säsongen inleds den 13 januari. Därefter kan vi se fram emot matcher så gott som varje dag i nästan ett halvår framåt.

NHL är inte den enda amerikanska idrotten som väntar på oss på andra sidan årsskiftet. Vi har också ett slutspel i NFL, den amerikanska fotbollen, samt ett matcher i basketligan NBA att se fram emot. Den alltid så upphaussade NFL-finalen, Super Bowl, spelas den 7 februari.

Herrarnas handbolls-VM (14–31 januari)

Den 13 januari, samma dag som NHL rullar igång igen, så är det även dags för ännu en storturnering när herrarnas handbolls-VM inleds. Turneringen spelas i Egypten, och Sverige går sin första match den 14 januari då Tjeckien står för motståndet.

Förutom Tjeckien så hittar vi även värdnationen Egypten i Sveriges grupp, samt Chile. Slutspelet inleds den 27 januari och finalen spelas 18.30 den 31 januari.

Vi har som sagt mycket härlig idrott att se fram emot i början av 2021, och de ovan listade evenemangen är enbart ett litet urval. Idrottsåret fortsätter efter januari med härliga matcher och turneringar på löpande band. I februari kan tennisälskare exempelvis njuta av Australian Open som spelas 8–21 februari och senare under året kommer vi äntligen att få uppleva det fotbolls-EM och sommar-OS som sköts upp under 2020.

Lämna ett svar