Stark avslutning räddade poäng!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia kryssade borta mot Vassunda/LLBK i Herrsexan – Sen kvittering av Erik Jansson räddade poäng.

– Upplever att vi gör vår sämsta match för säsongen och bjuder dem på 3 mål i första halvlek med betoning på ordet bjuder, berättar Nordia- tränaren Jimmy Ahlborg.

Det blev verkligen en riktig rivstart på matchen mellan hemmalaget Vassunda och gästande Nordia. Hela fyra mål var gjorda innan det var spelat en kvart av matchen!

Hemmalaget gör 1-0 genom Daniel Engström i matchminut två. Nordia kvitterade till 1-1 två minuter senare genom Joakim Sundblad efter en riktigt snygg soloprestation. Med åtta minuter spelat så gör hemmalaget 2-1 genom Andreas Sundqvist och med knappa kvarten spelad så kommer även 3-1 genom Åke Wixnér.

Nordia skapar sedan tre kvalificerade målchanser innan halvtidsvilan att reducera med underläge 1-3 stod sig efter 45 spelade minuter.

Nordia möblerar om i halvtid och går över till ett mer klassiskt 4-4-2 där Kimmo Söderblom nu gör Sundblad sällskap på topp. Det skulle fortsätta att regna in målchanser även i den andra halvleken. Det är hemmalaget som har den första med Nordias målvakt – Adam Lind tippar bollen i stolpen och Sundblad rensar undan returen.

Det skapas inte så mycket av Nordia mer än ett par hörnor, men under de sist 10 minuterna skulle det lossna – rejält! I den 83:e har Sundblad en nick i ribban. Kort därefter så blir Erik Jansson riven och får med sig en straff som han själv förvaltar till 2-3. I slutskedet så krigar Nordia för en kvittering och den kommer med sekunder kavar att spela av matchen och det är Jansson som blir stor poängräddare när han trycker in sitt andra mål i matchen vilket betyder 3-3.

Nordia lyckas faktiskt under den lila återstående tiden att vaska fram en chans för ett avgörande, men hemmalagets målvakt gör en tokräddning på Christoffer Anderssons avslut vilket gör att Grillbygänget ”bara” får med sig 1 poäng från matchen.

– Vi har mycket boll matchen igenom och rullar runt i spelyta 1 och myser utan att ställa krav på oss själva eller Vassunda. Sedan får vi en ruskigt billig straff sista 10 och då får vi en boost och trycker ner dem totalt och gör 3-3 och borde fått in 4-3 men deras målvakt gör en superräddning, konstaterar Nordia-tränaren som fortsätter:

– Vi gör just nu för mycket individuella misstag och blir straffade varje gång medans vi behöver alldeles för många lägen innan vi själv gör mål just nu vilket gör att vi förlorar eller spelar oavgjort i dessa tighta matcher och gör att vi endast står på 8 poäng efter 7 matcher. Vi får fortsätta jobba på och hoppas det lättar lite på skadeläget i truppen så vi kan komma ur denna dåliga spiral.

Vassunda/LLBK – IK Nordia 3-3 (3-1)

Målen, 1-0 (2) Daniel Engström, 1-1 (4) Joakim Sundblad, 2-1 (8) Andreas Sundqvist, 3-1 (13) Åke Wixnér, 3-2 (84) Erik Jansson, 3-3 (90) Erik Jansson.

Varningar: 0-2
Publik: 9

Lämna ett svar