Stark öppning av IK Nordia!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia öppnade säsongens tävlingsspel på allra bästa sätt då man hemmabesegrade SK Wigör i första omgången av Upplands Cupen.

– Tycker vi gör en bra prestation och lyckas med det vi pratade om innan matchen och tränat på helt okej, Berättar Nordia-tränaren Jimmy Ahlborg.

Nordia tar tidigt kommandot i matchen då Patrick Ndabunguye trycker in 1-0 i den 2:a matchminuten. Det var ett kommando man förstärkte i den 12:e minuten då Karwan Baroshki utökade ledningen till 2-0. Det kom dock ett snabbt svar av gästerna som tre minuter senare lyckas att reducera till 1-2 genom Sebastian Hyvärinen.

Det var en kontakt som stod sig i 10 minuter. Nordia ställer ett bra spel under en fyraminuters sekvens och gör både 3-1 och 4-1 genom Kimmo Söderblom vilket också stod sig in i halvtidsvilan.

Det var egentligen inget snack om saken längre, men det skulle ändå dröja till dryga timmen spelad innan Nordia slår spiken i kistan. Inom loppet av 8 minuter gör hemmalaget 5-1 genom Arif M Arif, 6-1 genom Joakim Sundblad och 7-1 gör Söderblom med sitt tredje mål i matchen. Gästernas Casper Carlsson får sedan sticka emellan och tröstmåla på straff innan Sundblad fastställer resultatet till 8-2.

– Ju längre matchen går ju mer ostrukturerat blir både Wigörs och vårt spel pga. resultat och matchens utveckling. Tycker vi vinner för att vi ligger före dem både fysiskt och i process, avslutar Nordia-tränaren.

IK Nordia – SK Wigör 8-2 (4-1)

Målskyttar IKN: Kimmo Söderblom 3, Joakim Sundblad 2, Patrick Ndabunguye, Karwan Baroshki, Arif M Arif.

Publik: 30

Lämna ett svar