Stark trepoängare i Märsta!

Foto: Kent Lundqvist

Härnevi BK vann den tuffa bortamatchen mot Märsta IK i herrsexans andra omgång.

Det var ett helt annat HBK som kom till bortamatchen mot MIK än i den första omgången där det var lite si och så med prestationen, framförallt i defensiven.

– Vi kommer upp i en helt annan nivå den här gången, syntes att vi var revanschsugna gentemot oss själva. Vi arbetar väldigt hårt i det defensiva och visar att vi tar steg där för varje match som går. Som ett resultat av det släpper vi till få målchanser och kan förlita oss på att vår offensiva spelare avgör i slutändan, berättar HBK-tränaren Wille Westergren.

Det gav också ledning med 1-0 efter 45 spelade minuter där Adrian Hjälte sätter en straff. Hemmalaget skulle dock komma tillbaka och kvittera till 1-1 med 10 minuter spelat av den andra halvleken, men HBK svarar med att återta ledningen kort därefter, Tobias Andersson gör 1-2 med timmen spelad av matchen.

Matchen skulle avgöras med kvarten kvar att spela då William Östman serverar Jesper Sojé ett friläge och han fastställer slutresultatet till 1-3.

– Känns som att vi växer oss in i säsongen och vi hoppas kunna bli bättre i spelet med boll till kommande veckor, då är vi riktigt bra. Extra plus till Jens Bredberg som är en stor trygghet för oss i målet och Arvid Persson som ger mycket energi på planen med sättet han försvarar, avslutar HBK-tränaren Wille Westergren.

Märsta IK 2 – Härnevi BK 1-3 (1-1)

Målskyttar HBK: Tobias Andersson, Jesper Sojé, Adrian Hjälte.

Publik: 26

Lämna ett svar