Starkt reducerat ESK cementerade sin position i toppen!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey svarade för en mäktig avslutning på grundserien och cementerade sin andraplats genom att hemmabesegra seriesegrande Huddinge IK.

ESK som kom till start med ett starkt reducerat lag fick en mardrömsstart på hemmamatchen mot serieledarna – Huddinge IK. Det var 0-2 efter bara 2,36 spelat av matchen!

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skulle ganska snart få ordning på sin ”nya” defensiv med endast fem backar som spelade, unge Alfons Lindblad satt med som 6:e utan att spela, då Adam Rachidi, Robin Nilsson och John Petersson saknades.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav också ett bra påslag i det offensiva spelet. Under den andra halvan av perioden så var det ESK som höll i taktpinnen och kunde också reducera till 1-2. Det är Gustav Lindberg som trycker in pucken bakom gästernas målvakt – Sebastian Andersson i spel fem mot fyra.

Foto: Kent Lundqvist

Under de sista fem minuterna av perioden var det bra snurr på ESK och det gav också utdelning till slut. Efter bra förarbete så trycker Martin Jonsson in kvitteringen till 2-2 med ett bra och maskerat avslut.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi fick en tuff start idag och hamnade i tvåmålsunderläge. Starkt att vi tar oss in i matchen efter det och går till periodvila i likaläge, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Mellanakten blev svettig för ESK som verkligen fick bekänna färg. Huddinge var starka i perioden och satte press på hemmalaget, men defensiven med Benjamin Johansson som sista utpost gjorde det mycket bra.

Foto: Kent Lundqvist

Offensivt var ESK effektiva. Med knappa fem minuter kvar att spela av perioden så gör Jesper Bärgård 3-2. Han styr in ett bra avslut från Wilmer Lindblad i mål bakom en chanslös Andersson i Huddinge kassen.

Foto: Kent Lundqvist

Dryga två minuter senare så är det Daniel Andersson och Ludvig Wallin som står för ett bra förarbete och Niklas Rigelius kan raka in 4-2. Huddinge skulle dock svara omgående. Ett avslut från blå går i ribbkrysset och ut till en fristående Robin Sjörén som kan reducera till 3-4 i öppen kasse.

Foto: Kent Lundqvist

– Andra perioden är väl ganska svängig åt båda hållen, men vi är i ledning efter 40 minuter spelade.

I den tredje så spelar ESK grymt snålt och bra. Huddinge har mycket puck, men har otroligt svårt att hitta fram till några klara kvitteringschanser. Det som kom igenom räddade Johansson storstilat och hemmalaget kunde hålla undan och vinna för andra gången mot seriesegrande Huddinge IK.

Foto: Kent Lundqvist

– Tredje perioden fortsätter i samma riktning som i den andra, men vi lyckas hålla undan och ta 3 poäng, riktigt skönt. Självklart skönt att avsluta höstserien med en vinst och ta med oss en positiv känsla inför AllEttan, avslutar Fagerlund.

ESK Hockey – Huddinge IK 4-3 (2-2,2-1,0-0)

Skott: 25-28 (12-8,6-11,7-9)

Period 1: 0-1 (00:23) Joakim Hälleström, 0-2 (02:36) Alexander Svensson, 1-2 (11:21) Gustav Lindberg, 2-2 (17:36) Martin Jonsson.
Period 2: 3-2 (35:06) Jesper Bärgård, 4-2 (37:34) Niklas Rigelius, 4-3 (37:55) Robin Sjörén.
Period 3: X

PIM: 4 (0:2:2) – 4 (4:0:0)

Spelarbetyg ESK:


Benjamin Johansson


Oliver Horrsell/Jesper Bärgård


Edvin Wiklund/William Kaijser

Lämna ett svar