Stekhet Björklund avgjorde derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK var starkast derbyt borta mot Örsundsbro IF – Jennifer Björklund var tungan på vågen med hela 6 gjorda mål!

Det kom att bli ett derby som slutade med stora siffror till fördel HBK, men ÖIF visade länge och väl att man var på plats för att göra match av det här.

Foto: Kent Lundqvist

HBK fick en drömstart på ett välbesökt Åvallen då man tog ledningen med 1-0 redan i den första minuten. Fanny Lundberg står för en direkt bollstöld och hittar Linnéa Ögren som med ett instick hittar en fristående Jennifer Björklund som överlistar hemmalagets målvakt – Emelie Olesjö med att välriktat avslut.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF skakar av sig baklängesmålet och förlägger spelet på offensiv planhalva, men det är så när att jakten på en kvittering straffar sig två gånger om på omställningar där först Björklund är igenom och skjuter precis utanför och Ögren gör detsamma ganska omgående.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 20 minuter så vaskar hemmalaget fram två heta kvitteringschanser. Första är det Cecilia Wallin som har en bra chans mitt i boxen, men gästernas målvakt – Ebba Ehlén räddar. Kort därefter är det Kajsa Ström som spelar fram Martina Vahlén i bra läge, men avslutet går i ribban.


Foto: Kent Lundqvist

Matchen står sedan och väger med lite nästanchanser för båda lagen, men ett mål till skulle falla innan halvtidsvilan och då är det Keli Franks som tar sig loss på vänsterkanten i den 40:e minuten och med ett inläggsskott lyckas hon lobba in 0-2 bakom en chanslös Olesjö.

Foto: Kent Lundqvist

HBK får en bra start på den andra halvleken och utökar sin ledning till 0-3 med fem minuter spelat. Det är Ögren som presterar på högerkanten och får in bollen i boxen där den tillslut landar hos en fristående Björklund som är skoningslös med sitt avslut.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF fortsätter att gnugga på och jagar en reducering. Det skapas också en del nästanchanser och i den 74:e minuten så ringer det. Det är Sandra Wirdby som kommer loss i boxen och med vänsterfoten trycker rättvist in reduceringen till 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det mycket ÖIF som ligger på för mer och nu får HBK defensiven bekänna färg. Mitt i denna ÖIF press sticker HBK upp och avgör derbyt i den 80:e minuten. Det är Björklund som på en omställning kan bomba in 1-4 med ett kanonskott.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så har inte ÖIF krafter kvar att mobilisera för att hålla HBK stången. Innan matchen är slut så gör Björklund snyggt och prydligt sitt fjärde, femte och sjätte mål i matchen vilket gör att derbyt slutar 1-7.

Foto: Kent Lundqvist

– Kul att göra 6 mål såklart, det har aldrig hänt tidigare att jag gjort ett dubbel-hattrick, skrattar en nöjd Jennifer Björklund efter slutsignalen. Det var ett bra jobb av hela laget och segern var rättvis. Vi visar verkligen pannben därute och alla är med och bidrar till den här segern.

– Vi gör en ganska bra match trots de stora siffrorna som var lite missvisande sett till matchbilden. Tycker vi bjuder dem på flera av målen. Det är bra spel stundtals där vi inte är lika effektiva som HBK, men det var absolut ett fall framåt sett till spelet, säger ÖIF-tränaren Daniel Karlsson.

Örsundsbro IF – Härnevi BK 1-7 (0-2)

Målskyttar,
ÖIF: Sandra Wirdby.
HBK: Jennifer Björklund 6, Keli Franks.

Varningar: 0-0
Publik: 67

Spelarbetyg:

Emma Larsson ÖIF/Jennifer Björklund HBK


Kajsa Ström ÖIF/Linnéa Ögren HBK


Linn Tranberg ÖIF/Louise Söderling HBK

Lämna ett svar