”Stor prövning för spelarna”

Foto: Kent Lundqvist

Att inte veta hur, när, om tävlandet skall starta kan såklart nagga på motivationen och ambitionen att hålla en hög beredskap.

Tiden rinner iväg och skolavslutningar står inför dörren och vid det laget borde det ha spelats en massa omgångar av fotbollens alla serier på seniornivå. Denna säsong är det så långt ifrån en verklighet man kan komma.

Att som spelare och tränare gå till träningar varje vecka och dag, förberedda gruppen/laget för kommande uppgifter när det inte finns något konkret att ta på måste vara mycket mycket svårt att hantera.

– Det är en stor prövning för både spelare och ledare med denna långa försäsong. berättar ESK-tränaren Micke Lindqvist.

Hur jobbar ni för att hålla tävlingsnerven och känslan på en hygglig nivå?

– Vi försöker att hitta tävlingsmoment så mycket som möjligt i träningspassen för att hålla så bra hög nivå som möjligt.

Det finns givet ljusglimtar i mörkret också. ESK som haft en hel del spelare på skadelistan ser nu positivt på samma lista.

– Truppen ser bättre och bättre ut när vi nu börjar att få tillbaks långtidsskadade spelare i full träning.

Att man som idrottsmänniska tränar för att tävla och mäta sig mot andra och sig själv är grundbulten för att lyckas. Det måste vara ett enormt sug och en brutal längtan efter just detta just nu. Helgen 12-14/6-20 står kvar just nu som starthelg, men det hänger ett stoooort orosmoln för att det skall bli efter sommaren.

– Suget efter att få spela matcher och se hur vi ligger till är självklart enormt från alla inblandade. Vi hoppas på några träningsmatcher innan det drar igång mot Enskede 13/6, avslutar ESK-tränaren.

Senaste nytt i frågan gällande start eller inte i mitten av juni säger att det ser just ut för en start. Besked i frågan kommer senast i nästa vecka.

Lämna ett svar