Stora Coop Cup U14!

Foto: Kent Lundqvist

Av säsongens ishockeycuper i Bahcohallen återstår ännu tre åldersklasser och i helgen är det dags för den första av dem då Stora Coop Cup för U14 ska avverkas.

U14-cupen är för spelare födda 2005 och senare och har samlat tolv lag från Clemensnäs utanför Skellefteå i norr ned till Linköping i söder. Som vid alla cuper nyttjas båda ishallarna i Enköping och första matchen startar kl 18 på fredagen. Cupen samlar närmare 300 deltagare och det är den största U14-cupen som ESK någonsin arrangerat.

– Vi har haft ett fantastiskt stort intresse för att vara med i årets U14-cup och det är såklart ett resultat av att vi under flera år arrangerat bra cuper och att ryktet sprider sig. Därför tog vi beslutet att gå upp till tolv lag i årets cup vilket är fantastiskt roligt och inte minst väldigt  bra för Enköping med alla gästnätter och besökare det medför, säger Håkan Hagman i cupkommittén.

ESK Hockeys eget U14-lag har fjolårets titel att försvara då klubbens ett år äldre 04:or tog U14-segern förra våren. Men man har tuff konkurrens då bland andra elitföreningarna AIK och Linköping gästar och där Solnaklubben AIK dessutom står för motståndet i premiärmatchen på fredagskvällen.

Helgens arrangemang är säsongens sjunde av sammanlagt nio åldersklasser. De två som återstår är U15 nästa helg och U16 i mitten på april. Totalt räknar ESK med att cuperna ska samla cirka 1700 deltagare.

Text: ESK

Lämna ett svar