Storseger för EHF i kvalreturen.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF imponerade och vann klart hemma mot Lidingö SK i kvalet till handbollsettan.

Målvakten Hampus Wallin storspelade och var en starkt bidragande faktor till storsegern. Han utsågs också helt riktigt till bäste hemmaspelare i matchen.

-Skönt att vi fick till en bättre match nu jämfört med första mötet. Hela laget kom igång och det är så här vi ska spela, säger Hampus.

Foto: Kent Lundqvist

Hampus gjorde några avgörande räddningar och var nöjd med sin insats.

-En av mina bättre matcher, helt klart. Men jag får ju också mycket hjälp tack vare ett jättebra försvarsspel.

EHF:s inledning lämnade en hel del i övrigt att önska och Lidingö gick snabbt upp i ledning med 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

Filip Tapper bröt måltorkan med reducering efter drygt fyra minuter och mitt i första halvlek var hemmalaget i ledning 7-6.

Foto: Kent Lundqvist

EHF drog upp tempot och gästerna hade svårt att hänga med, vilket renderade i ett par utvisningar. Där var EHF effektiva och gjorde ett ryck i målprotokollet fram till 14-8 som blev 16-10 i paus och känslan var att hemmasegern fanns klart inom räckhåll.

Foto: Kent Lundqvist

Det stod 18-13 knappt fem minuter in på andra halvlek men då avgjordes kampen mer eller mindre efter fyra raka hemmamål.

Foto: Kent Lundqvist

Två av dessa kom från Mattias Johansson som stegade bort gästernas försvar så det stod härliga till.

Foto: Kent Lundqvist

Hampus Wallin släppte bara fyra bollar förbi sig på första halvan av avslutningsronden och fortsatte övertyga mellan stolparna.

Foto: Kent Lundqvist

-Den här matchen tar vi med oss inför tredje mötet nu på onsdag. Det här ska vi greja, helt klart, säger Hampus.

Resten av matchen blev en transportsträcka och landade i en hemmaseger med elva bollar till slut.

-Skön och behövlig vinst. Efter en lite stillastående inledning hamnade vi förarsätet och stannade kvar där matchen igenom, säger tränaren Anders Skogäng.

Foto: Kent Lundqvist

Skogäng var inte nöjd med lagets prestation i första mötet. Då föll EHF med 28-26 men nu var det stundtals klasskillnad lagen emellan.

-Vi var nog lite slitna efter U-SM när vi kom till första kvalmatchen. Vi pratade inför den här om att höja procenten i vårt spel och det såg också mycket bättre ut nu. Nyckeln till segern är försvarsspelet, vi släpper ju bara in 18 mål. Vi snackade innan om att se till så Hampus blev matchens lirare och så blev det ju också, säger Skogäng med ett skratt.

En avgörande match spelas nu på onsdag och EHF har hemmaplan. Vinnarna går till slutkval mot Kungsängens SK i bäst av tre möten.

-Gäller att vara ödmjuka nu, det är oavgjort i matchserien och liksom halvtid. Efter den här matchen känns det ändå hoppfullt men vi måste vara vaksamma på vad Lidingö kan hitta på på onsdag, avslutar Anders Skogäng.

Enköpings HF-Lidingö SK  29-18 (16-10)

Mål,
EHF: Anton Lindblom 6, Filip Tapper 5, Max Österman 5, Mattias Johansson 4, Adam Skogäng 3, Fredrik Salovaara 2, Elliot Ryderdahl, Joel Eneroth-Ädel, Erik Widén, Max Rydstedt.

Lidingö: Patrik Pettersson 5, Oskar Nilsson 4, Rasmus Broman 3, Viktor Hellerud 2, Andreas Roger, David Wallén, Theodor Qvennerstedt, Jannis Lukaras.

Utvisningar, EHF: 4. Lidingö: 5.

Publik: 350.

Spelarbetyg, EHF:


Hampus Wallin

Mattias Johansson

Fredrik Salovaara/Joel Eneroth-Ädel.

 


Lämna ett svar