Största Cupen avrundar Hockeysäsongen i Bahcohallen.

Foto: Kent Lundqvist

I helgen spelas säsongens avslutande ungdomscuper i Bahco- och Sandbrohallen och den sätter också punkt för den här hockeysäsongen.

Nära 300 hockeyspelare äntrar ishallarna i Enköping med start ikväll fredag då Stora Coop Cup för U16 inleds. Det är inte bara säsongens största cup utan deltagarmässigt det största cupen som ESK Hockey någonsin arrangerat.

– Ja, det är extra roligt att vi fick så många deltagare på den här cupen då det blir lite av kronan på verket på en cupsäsong som varit större än någonsin, sammanfattar Håkan Hagman i cupledningen.

Detta är den nionde och sista cupen för den här säsongen och totalt har cuperna lockat nära 1700 deltagare. Det ställer såklart krav på organisationen, exempelvis har klubben ihop med sina samarbetspartners serverat runt 9000 måltider med mellanmålen inräknat.

– Våra beräkningar visar också att vi genererar cirka 2000 gästnätter till stan varje vinter, alltså deltagare och supporters som övernattar, och det är ju väldigt positivt för både kommunen och besöksnäringen. Troligtvis hittar någon också in till våra parker mellan matcherna, säger Hagman.

Helgens cup startar idag fredag eftermiddag och spelas sedan hela lördagen och i större delen av söndagen. ESK:s egna lag utmanas bland annat av Timrå, Västervik, Troja/Ljungby och Tranås, för att nämna de mer långväga lagen.

Cupen >>>

Lämna ett svar