Strumprullare avgjorde derbyt på Enavallen!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IS gjorde premiär hemma på Enavallen med ett derby mot Bålsta Sanering FC och det skulle komma att bli ett riktigt ”skitmål” som avgjorde.

Det var två lag som inlett säsongen med två förluster som drabbade samman i derbyt på Enavallen. EIS som startade matchen bäst och tryckte tillbaka gästande Bålsta under de första 10-15 minuterna. I den 4:e minuten så skapades det den första heta chansen då Ejub Mehic friställdes mitt i boxen men Bålsta målvakten – Henrik Åslund räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta jobbade sig in i matchen och skapa chanser. I den 2:a minuten är det nära. Pigge Jumaali Alizada tar ett bra avslut som hemma målvakten – Kazem Ahmadi räddar och även returen från Fredrik Kristiansson till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga halvtimmen spelad slår EIS en bra högerhörna som Ejub kommer första på med pannan, men nicken går precis utanför Åslunds högra stolpe.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista chansen i den första halvleken har Bålsta. En bra slagen frispark av Kristoffer Kindström landar tillslut hos Jonas Elofsson som drar till på volley, men bollen går i ribban och undan av EIS spelare till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken gick klart till EIS som redan från start låg på för ett ledningsmål och det var också mycket nära i den 52:a minuten då en friställd Kushtrim Trimi avslutar bra men Åslund gör en snygg fotparad.

Foto: Kent Lundqvist

EIS radar sedan upp chanser i boxen, men Åslund och målramen ser till att 0-0 står sig länge och väl. Även Bålsta sticker upp ett par gånger på farliga kontringar och med 77 minuter spelat är det nära då Alizada hittar en fri yta, men avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen ser ut att sluta med delad pott, men då i den 87:e minuten så kommer ett inspel från högerkanten som Åslund missbedömer och bollen landar på Jalal Qalandar som med en riktig strumprullare får bollen mot mål och den rullar retfullt sakta in i mål till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta flyttar sedan fram allt dem har i slutskedet i jakten på en kvittering. Tryck skapas, men istället kommer en kontring och Jeton Mustini blir fri från halva plan och kan via stolpen rulla in och fastställa slutresultatet till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Sett till hur mycket chanser vi skapar känns det rättvist att vi vinner även om det tillslut är ett skitmål som avgör. Vi gör en bra match med tanke på att det är första på naturgräs, men är lite stressade när vi får våra lägen. Vi får ha tålamod med spelet som kommer att bli allt bättre men jag tycker vi håller ihop det riktigt bra redan nu. Alla är med och bidrar och det lovar gott inför fortsättningen av serien, säger EIS-tränaren Patric Lindblom.

Enköpings IS – Bålsta Sanering FC 2-0 (0-0)

Målen, 1-0 (86) Jalal Qalandar, 2-0 (90+) Jeton Mustini.

Spelarbetyg:


Patrik Edlundh BSFC


Kristoffer Kindström BSFC


Fredrik Klaman

Lämna ett svar