Summer Throwdown!

Amanda Gustavsson, Johannes Karlsson och Edvin Lundell. Foto: Privat

I helgen anordnades Summer throwdown i Grebbestad (Bohuslän). En crossfittävling på hög nivå som till stor del pågår utomhus i västkustens vackra miljö.

Atletverkstan från Enköpingskickade 4 lag till tävlingen och en stor supporterskara. Varje lag består av 3 atleter.

Team atletverkstan med ägaren Johannes Karlsson, Amanda Gustavsson och Edvin Lundell kopplade greppet om första platsen efter stark första dag där dem startade med en eventseger och fortsatte med en tredjeplats i simningen.

Första dagens bjöd på bland annat simning, gymnastik och tyngdlyftning. Alla atletverkstanlag gick starkt och samtliga lag placerade sig inom topp 10 av 56 lag halvvägs in i tävlingen.

Oscar Ovegren, Ida Johansson och Simon Pettersson. Foto: Privat

Andra dagen innehöll bland annat hantelarbete, 5km terränglöpning och body board-paddling. Atletverkstans andra lag med Oscar Ovegren, Simon Pettersson och Ida Johansson skulle rada upp topplaceringar efter varandra och inför sista finaleventet så stod dem jämsides poängmässigt med team atletverkstan på första respektive andra plats. Finalen innehöll en blandning av gymnastik, styrka, kondition och samarbete.

Efter en final som svängde i bägge lagens favör till slutet så hann Storida och verkstanpojkarna först över mållinjen och vann tävlingen med team atletverkstan tätt bakom på en andra plats.

Storida och verkstanpojkarna vann tävlingen efter en stark andra dag. Simon och Oscar var glada att ha förbättrat sig från sin 7:e placering året innan. Laget lyfte både tyngst av alla och sprang 5km terränglöpning snabbast.

Tim Wunger, Mikaela Höglund och Jens Edström. Foto: Privat

Tim Wunger, Mikaela Höglund och Jens Edström bestämde sig dagarna innan tävlingen för att ta över ett annat lags plats i tävlingen. Trots knappa förberedelser så lyckades dem placera sig 12:a och samtliga är mycket nöjda med helgen. Tyngdlyftningen var deras bästa gren.

Sara Haeger, Elias Lundell och Felix Lorentzon. Foto: Privat

Sara Haeger, Elias Lundell och Felix Lorentzon lyckades att ta en 18:e plats. Laget placerade sig i toppen på grenen med simning. Laget är nöjda med deras insats och siktar på att förbättra sin placering till nästa år.

Lämna ett svar