Svängigt derby på Fanna IP!

Foto: Kent Lundqvist

Derbyt mellan Fanna BK P14 och ESK böljade rejält men det kom till slut ett sent avgörande.

Derbyt mellan FBK och ESK på Fanna IP som spelades över 3 x 25 minuter blev en tight kamp med stundtals riktigt bra spel. I den första halvleken var det jämnt, men med hemmalaget i förarsätet.

Foto: Kent Lundqvist

FBK kunde också ta ledningen med 1-0, men ESK skakade av sig baklängesmålet och kunde ganska omgående svara med att kvittera till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen bytte sedan lite målchanser med varandra och till slut så skulle det resultera. Hemmalaget kunde innan periodvilan se till att få med sig en 2-1 in i vilan.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra perioden blev ett stort ställningskrig och man turades om att försöka hitta vägar fram mot lagens respektive defensiv utan att lyckas.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa 10 minuter spelat så tippade matchen över till gästande ESK som började fira triumfer med sig snabba kombinationsspel. Efter ett snabbt och bra uppspel på vänsterkanten är det nära en kvittering, men hemma-keepern gör en strålande parad på både avslutet och returen.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så kommer en ny jättechans för ESK som målvakten räddar och så även på 1:a och 2:a returen, men på tredje egenreturen kommer kvitteringen till 2-2 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Bara fem minuter senare så får vi se en blixtrande kontring av ESK som återigen tar sig in i offensiv box där en ny retur resulterar i ledning för gästerna med 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det mycket ESK som spelar ut hela sitt register och FBK får slita ont för att försvara sig, men mitt i pressen så blottar sig gästerna och det straffar hemmalaget med en bra omställning och ett vasst distansskott som ger 3-3 precis innan periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Lika läge 3 efter två spelade perioder får nog ändå ses som ett rättvist resultat så här långt. I den tredje och sista perioden så skulle dock matchen tippa över till gästerna som är det starkare laget.

Med 7 minuter spelat så återtar också ESK ledningen och återigen är FBK dåliga på att täcka upp för sin duktige målvakt när gästerna fångar upp en retur och gör 3-4.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen öppnar sig rejält nu då FBK jagar en kvittering. Hemmalaget orkar dock inte ta sig fram till någon riktigt het chans, det blir mer skott ur svåra vinklar och lägen som gästernas målvakt inte har allt för svårt att rädda.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så är det ESK som kan stänga matchen med ett kalasmål. En bra slagen högerhörna möts mitt i boxen med en kanonvolley som via stolpen går i mål till 3-5.

Foto: Kent Lundqvist

Innan matchen är slut så hinner ESK med att göra ett snyggt 3-6 mål på en kontring och slutresultatet fastställs på en riktigt vasst slagen frispark i slutsekunderna vilket ger 3-7.

Foto: Kent Lundqvist

 

Fanna BK – ESK 3-7 (2-1,1-2,0-4)

Lämna ett svar