Svår hemmamatch!

Foto: Kent Lundqvist

Idag är det Fannadagen på Fanna IP och huvudattraktionen är Tabellettan i Herrtrean Fanna BK vs Brottby SK.

– Äntligen match igen och på en stor dag som Fannadagen, jag hoppas det blir mycket folk på plats nu när nya läktaren börjar ta sin plats också. Fri entré och allt med massa aktiviteter. Blir roligt, berättar FBK-tränaren Alexander Alan.

Gästande BSK som även dom är nykomlingar i Herrtrean har så här långt varit lite av en besvikelse denna säsong och är lite överraskande nästjumbo efter 15 spelade matcher. Kommer med sex raka matcher utan vinst.

– Vi vet att Brottby har namnkunniga spelare och har senaste åren varit med toppstriden för avancemang. Det är ett lag som kan när det gäller och nu gäller det för dom att säkra kontraktet i div.3. Tror det kan bli en överraskning om vi inte är med på tårna från början.

Vad förväntar du dig av laget idag?

– Jag förväntar mig att vi spelar vårt spel, kontrollerat med tålamod.

Hur ser det ut i truppen?

– Det blir alltid ändringar i laget då vi har en sån bra bredd på duktiga spelare. Vi har luftat ungefär 26 spelare under hela säsongen, vilket har varit den stora delen av framgången. Det är hård konkurrens och alla vet att vi inte har råd att slappna av. Det är slutspurten och snart är allt över. Vi måste ta ut det sista vi har för varandra, för Fanna och för oss själva, avslutar FBK tränaren.

Senaste mötet mellan lagen slutade med FBK vinst 7-2 men BSK kommer inte till Fanna IP för att bli förnedrade.

– FBK är seriens bästa lag med många bra spelare. De har en tydlig idé med sitt spel som gör det svårt att försvara sig mot. Men vi kommer inte dit för att bli förnedrade. Det gäller att ha tålamod och inte göra misstag. Vi kommer få det svårt och vi är redo, säger tränarduon i BSK – Navid Haque och Amadou Jawo på klubbens hemsida.

Matchstart: FBK vs Brottby SK 15:00 på Fanna IP

Lämna ett svar