Sverige F19 utan seger på La Manga!

Foto: Privat

Enköpingstjejen Beata Olsson var med Sverige F19 till La Manga för ett matchläger inför stundande EM Kval i April.

F19/00-landslagets förbundskapten Anders Johansson tog ut 21 spelare till läger i La Manga där laget spelade mot Island (1 mars) och USA (5 mars). Med i truppen var ESK fostrade Beata Olsson.

Detta var ett sista genrep inför stundande EM kval i England i början av april där man förutom de engelska värdarna också ställs mot Italien och Turkiet.

Den första matchen var mot Island och det blev förlust med 0-2 (0-2).

– Tyvärr var prestationen lite för låg från oss. Vi kom inte upp i standard, sa förbundskaptenen Anders Johansson efter den matchen.

Med cirka kvarten kvar av matchen hade Beata en chans att bli målgörare och reducera Islands ledning. Wilma Thörnqvist skapade ett friläge som den isländska målvakten räddade. Returen gick ut till Beata vars nick gick strax över.

– Mot Island spelade jag sista 30, det gick helt okej. Jag försökte bidra med energi, däremot hade jag nog kunnat ta det lugnare i vissa lägen för att tajma mitt spel bättre, berättar Beata.

Bildresultat för aros auto enköping

Den andra matchen var mot USA som är ett av världens bästa i årskullen och det blev förlust med 0-4 (0-2).

– USA spelade tekniskt, aggressivt och hade en imponerande fysik. Det är bara att dra lärdom från det, säger F00/01-förbundskaptenen Anders Johansson.

Beata var med i startelvan, men på en ovan position.

– Mot USA spelade jag på en ovan position, högerytter. Jag hade kunnat våga ta för mig mer och ta fram boll mer så tror jag att jag hade hjälpt laget bättre.

Vad händer nu?

– Nästa grej är EM kval 2, jag hoppas att jag kommer med men jag är inte säker, avslutar Beata.

Lämna ett svar