Sverige har hittat spelet!

Albert Lyckåsen (nr2) mitt i högen av spelare. Foto: Privat

Sveriges Team 18 med Bålsta HC fostrade backen Albert Lyckåsen har fått upp farten i JVM.

Efter att förlorat i premiären av JVM mot USA så har Sverige nu fått upp farten och igång spelet. En komfortabel 5-2 seger mot Lettland följdes upp med en 5-1 seger mot Slovakien under påskdagen.

Matchen fick en märklig inledning med en utvisning på den svenska spelaren Alexander Holtz redan efter tre sekunder. Det hindrade dock inte Sverige från att ta en tidig 1-0 ledning. I boxplay så ställde Sverige om och Oscar Bjerselius trycker in pucken bakom den Slovakiska burväktaren – Hlavaj Samuel.

Det blev dock det enda målet i perioden trots stort spelövertag och skotten 15-7 till Sverige vittnar om att det borde gjorts något mål till i perioden. Istället är det Slovakien som gör nästa mål i matchen när Sojka Dominik trycker in 1-1 bakom den Svenska keepern – Jesper Wallstedt med 4,25 spelat av mellanakten.

Det väckte dock Sverige som svarar ganska omgående med att göra 2-1 i svansen på ett powerplay genom Karl Henriksson och sedan även 3-1 genom Zion Nybeck.

En ganska liten men klar ledning efter två spelade perioder. Inledningen av den tredje och sista perioden blir lite grinig från de Slovakiska spelarna som drar på sig en del onödig utvisningar som såklart kostar kraft och spel. Sverige kan med knappa halva den sista perioden spelad stänga matchen med att göra 4-1. Det är Oscar Lawner som efter bra förarbete av Philip Broberg trycker in 4-1 och innan matchen är slut så fastställer Nybeck slutresultatet till 5-1 med sitt andra mål i matchen.

Nu väntar den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland imorgon kväll och Matchen sänds på SVT 2 19:30 innan kvartsfinalspelet startar den 25/4. 

Lämna ett svar